Москов съзря дългата ръка на Москва зад протестите срещу съдебната реформа

15 Юли 2015 | 08:53
0 коментара
Политика
Москов съзря дългата ръка на Москва зад протестите срещу съдебната реформа

Думите на Бойко Борисов, че съдебната реформа е в интерес на всички, са абсолютено верни. Никой от Реформаторския блок, обаче, не е отправял реплики към ДПС, че са „психически луди”. Това обясни в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на здравеопазването Петър Москов, който е част от Реформаторския блок.„И ГЕРБ и Реформаторския блок искат реформата. Това искат 80% от българите”, посочи той. Министърът, обаче, е притеснен, че тази реформа се обвързва с ориентацията на България в международен план. По думите му, на плакатите на протестиращите срещу съдебната реформа вчера пишело „Пречат ни да обичаме Русия тези, които искат да направят съдебна реформа”. „Както казват в махалата, мерси му викам аз на такова любене”, коментира той.

Според него, ако съдебната реформа е залог за геополитическата ни ориентация, тогава наистина всеки трябва да се определи къде стои в това отношение. На въпрос дали вижда намесата на Русия в тази сфера, той отговори: „Ами то си го пише и на плакатите и в клипа”.

„Тежко е да трябва да прехапваш себе си, за да бъде свършено нещо. Това е причината хората да гласуват за хора като Радан, като мен, като Борисов”, каза още министърът.

Петър Москов съобщи, че днес представители на Реформаторския блок, включително и той самият, ще се срещнат с ДПС. Срещата била договорена по инициатива на Радан Кънев преди две седмици и не е провокирана от думите на Борисов, че тонът към опозицията трябва да бъде по-мек и може би трябва да й бъдат поднесени извинения.

Връщайки се на темата за протеста и намесването на Русия в дебата, Москов заяви: „Давате ли си сметка колко страшно става? Тук вече има разделителна линия. Обичаме ли Русия и показваме ли, че обичаме Русия като не правим съдебна реформа?”.

Здравният министър увери, че не само Реформаторския блок, но и депутатите от ГЕРБ полагат усилия да убедят опозицията да подкрепи предлаганите промени. /БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP