Мощна международна подкрепа за ДПС на изборите

12 Ноември 2021 | 08:35
0 коментара
Политика
Мощна международна подкрепа за ДПС на изборите

Мощна международна подкрепа за ДПС за изборите за президент и парламент на 14 ноември 2021 г., съобщиха от пресцентъра на Движението.

Послания в подкрепа на лидера на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ, както и в подкрепа на ДПС в надпреварата на 47-ото НС, изразиха Хилде Ваутманс, член на ЕП и президент на Европейския либерален форум, Александър Граф Ламбсдорф, член на Бундестага и зам.-председател на партия АЛДЕ, д-р Хакима Ел Хаите, председател на Либералния интернационал и Стефан Сежурне, председател на групата „Обнови Европа”.

Ето техните послания:

С ДПС работим за силна Европа, основана на демокрация

Хилде Ваутманс, член на ЕП, президент на Европейския либерален форум


 

Скоро българските граждани ще отидат до урните, за да изберат своите нови представители на предстоящите парламентарни и президентски избори.

 

Изборите идват във важен момент - Ковид-19 ни удари много тежко и докато много държави са заети с възстановяването на икономиката, броят на заразените ни показва, че пандемията все още не е свършила.
Дори в страните с висок темп на ваксинация, борбата с Ковид-19 отнема много от времето и усилията им. Но светът не стои на едно място - съществуват и постоянно възникват много други предизвикателства, с които трябва да се справим – помислете за изменението на климата, както и за нарастващите цени на електроенергията.

Ето защо предстоящите избори са важни, те ще определят как България ще се справи с тях. Движението за права и свободи членува в групата „Обнови Европа“ в Европейския парламент, на която аз също съм член. И тук в ЕП работя в тясно сътрудничество с моите колеги от ДПС по редица въпроси. Нашата цел е да обновим Европа, така че тя да може да дава на своите граждани. Ние сме за силна Европа, основана на демокрация, върховенство на закона и основни права, способна да защитава своите ценности и интереси в международен план. Движението за права и свободи ще вземе участие в предстоящите избори. Гласът за ДПС е глас за Eвропа!

Пожелавам на ДПС голям успех на предстоящите избори!

Разчитаме на вас! Бъдете силният глас на правата и свободите на гражданите в България

Александър Граф Ламбсдорф, член на Бундестага, зам.-председател на партия АЛДЕ



Здравейте, казвам се Александър Ламбсдорф, заместник-председател съм на партия АЛДЕ и се включвам от Берлин. Ние участваме в коалиционни преговори тук, в Берлин, защото либералите бяха успешни на изборите.

Разчитаме на вас, че и вие ще бъдете толкова успешни на изборите в България. Бъдете силният глас на конкурентоспособността, бъдете силният глас на правата и свободите на гражданите в България, бъдете силният глас на модернизацията във вашата страна, тук визирам дигитализацията и зеления преход, трябва да направим всичко по силите си! Предстои ни много работа както в Германия, така и в България, а и цяла Европа, така че ние сме с вас, нашето либерално семейство, успех!

Заставаме зад вас! Мустафа Карадайъ е най-добрият кандидат за президент

Д-р Хакима Ел Хаите, председател на либералния интернационал


 

Скъпи приятели от България, Либералният интернационал винаги е бил на страната на българския народ. Ние сме били заедно с вас в битката срещу комунистите и националистите, били сме на страната на България, когато се поставяха основите на демокрацията и демократичните институции, бяхме с България по време на евроинтеграцията и в интеграцията й към евроатлантическото семейство. И сега заставаме зад България, в усилията да заздрави своя уникален етнически модел на толерантност и интеграция.

Ние продължаваме да бъдем с България и днес, когато тя се възстановява от трагичните последици от пандемията и търси начин да рестартира държавността. Винаги сме подкрепяли онези сили, които са работили за отворено, толерантно и интегрирано общество. Подкрепяме онези български граждани, политици и лидери, които работят ден и нощ, за да осигурят свобода и права за всички. Ние заставаме твърдо зад лидерите на нашите красиви страни, които искат да обединят нацията.

Знаем, че най-добрият начин да защитим страната е да гарантираме, че конституцията и законите сe спазват от всички без изключение. Всички трябва да се чувстват равни пред закона. Работим съвместно с всички ваши представители, които са визионери и са способни да начертаят нови пътища и мостове към по-доброто ни бъдеще.

Затова на тези избори силно и ясно казваме, че разпознаваме Мустафа Карадайъ като най-добрият кандидат за президент на Република България, който заедно с Искра Михайлова и всички кандидати от ДПС ще донесат по-добър живот и икономически просперитет на България. За мен изборът на този вот е ясен - европейска, силна и обединена България, която ще възвърне своята държавност, под ръководството на Мустафа Карадайъ.

ДПС има безусловната подкрепа на "Обнови Европа"

Стефан Сежурне, председател на групата „Обнови Европа”


 

Здравейте! Бих искал да изпратя послание до членовете и симпатизантите на Движението за права и свободи. Заедно с Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели всеки ден работим в Европейския парламент за подобряване на европейското законодателство и за създаване на работни места в Европа.

Знам, че България е получила значителни помощи, включително и за европейската ваксина. За нас е гордост да дадем нашия принос към всички наши европейски приоритети и прерогативи. В контекста на тези избори бих искал да изразя нашата безусловна подкрепа. Като председател на групата на „Обнови Европа“ в Европейския парламент, се гордея с работата на членовете на вашето политическо семейство. Успех на всички и до нови срещи в Европейския парламент.Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP