Мощен митинг в подкрепа на д-р Иван Димитров в Пловдив

05 Март 2018 | 13:21
0 коментара
Общество

Мощен митинг се събра в Пловдив в знак на протест заради задържането на доктор Иван Димитров, по обвинение в умишлено убийство на крадец, нахлул в дома му.

Площадът пред Районното полицейско управление се изпълни с хиляди граждани на града, дошли тук да защитят доктора. Лекарят е арестуван заради убийството на 38-годишния престъпник Жоро Джевизов-Плъха в петък.

Демонстранти смятат, че Димитров е застрелял нахлулия в дома му рецидивист при самоотбрана и в защита на съпругата и двете си деца.

Стотици са се подписали в подписка в защита на доктора. Докторът е защитил семейството си, всеки може да е бил на негово място, заявяват участници в протеста. Повечето от тях споделят, че и на тях ако им се е било случило, и те биха реагирали като доктора. Трябва да се направят промени в НК и да се въведе "неизбежна охрана" за подобни случаи на посегателство в домовете на хората, твърдят участници в протеста.

Протестът тръгна на шествие към районна прокуратура в Пловдив, скандирайки „Свобода“.

Лекари, колеги на рентгенолога д-р Димитров са категорични, че трябва хората да се надигнат, за да бъде променен законът и при доказано действие при самоотбрана да не бъдат задържани извършителите. Ние сме спели с децата. Нищо не мога да коментирам за станалото през онази нощ.

Това каза пред камерата на Нова телевизия Жулиета Димитрова, съпруга на д-р Иван Димитров. Домът на д-р Димитров е бил нападан от крадци три пъти. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP