Мощен фронт за генерал Радев в Пиринско

09 Ноември 2016 | 18:48
1 коментара
Политика
Мощен фронт за генерал Радев в Пиринско

Областните структури на БСП и АБВ в Пиринско договориха общ фронт за изборна победа на балотажа.

Лидерите на двете леви формации Николай Бошкилов и Димитър Атанасов подписаха споразумение за безрезервна подкрепа на кандидат-президентската двойка генерал Радев и Илияна Йотова.

Споразумението е парафирано от всички партийни организации на БСП и АБВ в региона. Част от председателите изразиха пълната си мобилизация днес и пред медиите.

"Събра ни общата кауза за промяна в страната. Време е да се сложи край на небивалата демографска криза, довела до обезлюдяване на България. И двете леви партии сме за социална справедливост. Боли ни заради младите хора, които избягаха от родината. Те бяха прокудени от несправедливото управление в държавата, от правителството на ГЕРБ. Управляващите доведоха пенсионерите до гладна смърт. Сега трябва да спрем и моралния упадък на нацията ни. Генерал Радев е държавният глава, който е ангажиран прако със смяна на статуквото. Ние, за разлика от ГЕРБ, чуваме гласа на народа. Управляващата партия бойкотира всякакви промени в името на народа, това го доказаха и с референдума. Лично кметът на Благоевград Атанас Камбитов и евродепутатът Андрей Новаков даже публично се похвалиха на 6 ноември, че не гласуват в общественото допитване. Така обаче трябва да им отговорят и избирателите", заяви лидерът на социалистите в Благоевградско Николай Бошкилов и призова всички да гласуват без страх на балотажа в неделя.

Николай Бошкилов обяви, че и в момента се купуват гласове в кварталите "Еленово", "Орлова чука" и Ален мак". Той призова МВР и органите на властта да осуетят тези престъпни деяния.

"Хегемонията ГЕРБ трябва да спре. Ген. Румен Радев ще вдигне България на крака. Хората в Пиринско са обединени в желанието за коренна промяна в държавата. Кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева трябва сама да се оттегли, ако има малко съвест. Срамно е, че спечели гласовете от Турция и от циганските махали. Тя не може да е български президент", коментира областният координатор на АБВ Димитър Атанасов.

Атанасов разкри на пресконференция, че в Петричко масово са притискани избиратели, раздавани са пари и други материални облаги, преди и в деня на първия тур. От централата им сезирали полицията с конкретни факти и доказателства, но не последвала никаква реакция от страна на органите на реда. Местен полицай даже оправдал бездействието с думите: "Да остана без работа ли утре", подчерта Атанасов.

"Лично аз подадох сигнали, че в много секции се гласува за референдум с бюлетини без пликове, но това също остана нечуто. ГЕРБ е сукано гърне. Трябва да извоюваме победата сега, иначе България остава без хора", каза човекът на Георги Първанов в Благоевградска област.

За корпоративен вот и множество закононарушения, станали на 6 ноември, съобщи и председателят на социалистите в Банско Костадин Дурчов, който е и бивш зам-областен управител на Благоевград. Дурчов обаче оптимистично заяви, че резултатите за БСП в общината са доста по-добри от предишния вот през 2011 година и коментира, че се надига червената вълна. Дурчов потвърди слухове, че ГЕРБ в Банско се цепи в навечерието на балотажа. От вчера до днес са подадени заявления за напускане на партията на Борисов представители на местния актив.

Лидерът на червените в Гоце Делчев Валери Сарандев отчете, че хората в смесените райони са подложени на репресии и заплахи да гласуват за ГЕРБ и ДПС. Мюсюлманите в района са дали гласа си за Пламен Орешарски, от ДОСТ сега ги пристикат в полза на Цецка Цачева.

До края на деня или утре, от централата на АБВ ще оповестят национален призив за единен вот в подкрепа на генерал Радев на 13 ноември, какъв е и номерът му в интегралната бюлетина.

Добавени коментари

Радев публикува:
10 Ноември 2016 | 10:35
СМЕШНИ СТЕ!!! ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ВАС СТРАНАТА НИ Е В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ! ОТ ПРЕДИШНОТО ВИ СМОТАНО УПРАВЛЕНИЕ И ПОЛИТИКА!!!

Добавете Вашия коментар

TOP