Монтират нов магнитно-резонансен томограф в МБАЛ Югозападна болница в Петрич

21 Януари 2024 | 10:39
0 коментара
Общество
Благоевград
Монтират нов магнитно-резонансен томограф в МБАЛ Югозападна болница в Петрич
Започна процесът по монтиране на новия магнитно-резонансен томограф в МБАЛ „Югозападна болница“ на адреса в Петрич. Съвременният медицински апарат пристигна в Петрич със специализирана техника.За да стигне до преустроената за целта зала в болницата, бяха извършени редица съпътстващи действия.
Магнитно-резонансният томограф /МРТ/ е висш клас апарат за диагностициране на цялото тяло при много кратко време на изследване. Апаратът предоставя превъзходно качество на образите и е с висока разделителна способност – дава резултати, които не могат да бъдат получени с компютърен томограф.
С апарата може да се изследва всяка една област на човешкото тяло, благодарение на съвременен софтуер. За работа с магнитно-резонансния томограф медиците са преминали и обучение.
Предстои закупуването и на друга апаратура, необходима за работата на болницата.
Още в средата на месец декември кметът Димитър Бръчков изпрати писмо до управителя д-р Тонев, за да стане ясно какво е заложено за 2024 година като инвестиция със средства на болницата да бъде направено на адресът в Петрич.
Отговорът дава яснота какво допълнително да се предвиди като ресурс и за какво при разработването на общинския бюджет. Отчитат се задължително, каквато е и практиката досега, предложенията на лекарите, които имат най-точната информация.
Модернизирането на болницата в Петрич като материална база и медицинска апаратура ще продължи да бъде приоритет за общинското ръководство.
Това безспорно се доказва и с направените през последните години обновления и закупена апаратура.


Може да бъде изображение с 1 човек и нагревател за вода

Добавете Вашия коментар

TOP