Монтират четвърта дървена статуя в центъра на високопланинското село Пирин

10 Ноември 2023 | 13:04
0 коментара
Общество
Благоевград
Монтират четвърта дървена статуя в центъра на високопланинското село Пирин

Четвърта дървена статуя ще бъде поставена в центъра на високопланинското село Пирин в община Сандански, съобщи в ефира на Радио Благоевград кметът Георги Влахов. Той бе избран за трети мандат още на първия тур на местните избори с над 85% от гласовете на избирателите. Категоричният резултат показва, че хората са му гласували отново доверие, защото харесват начина, по който се грижи за хората и за селото. За тяхно здраве, на 6 ноември, бе раздаден курбан, с който по традиция се отбелязва местният народен празник „Пухтьо“ . Така Георги Влахов постави реално началото на третия си кметски мандат.

 

Според него, изборната победа е била очаквана, но не и с такъв категоричен резултат.

 

„Чак такава убедителна победа не съм очаквал. Явно, хората имат вяра в мен, а аз донякъде оправдавам това доверие, да не звучи като самохвалство. Помагам в селото с каквото мога. За първи път тук се получава такъв резултат на кметски избори“, сподели Георги Влахов.

Той е категоричен, че работата на един кмет е да решава проблемите на хората, а да не стои в канцеларията. Добрият кмет трябва да е сред хората, на улицата, там където има проблеми. Така с общи усилия на кмет, на общинското ръководство и на местните хора, са решени доста от наболелите проблеми в село Пирин, свързани с пътя, чистотата и облагородяването на центъра.

Благодарение на кмета Георги Влахов, селският мегдан смени изцяло своя облик. Сега той е цветен, красив и чист. За радост на местните и на туристите, в центъра на населеното място са поставени светещи цветни букви, изписващи името на село Пирин. Впечатление правят и трите дървени статуи на Змея, на Свети Никола и на Спиро Войвода, които прославиха селото в цяла България. Статуята на Спиро Войвода бе осветена в деня на празника „Пухтьо“, но се оказва, че няма да бъде последната, поставена в центъра на село Пирин.

 

„В чест на победата на изборите поръчах още една статуя на мечка с малко мече. Ще я сложим до водопада в центъра на селото. С кмета на общината Атанас Стоянов имаме намерение да сменим водопровода, да се запълнят дупките по пътя до селото. Ще продължим да облагородяваме центъра, за да е по-приятно както за местните хора, така и за туристите, които идват все по-често“, обясни Георги Влахов.

Според него, в селото има възможности за развитие на селски туризъм, има и къщи за гости, но не всички работят. Хората, които не живеят в селото, започват да стягат къщите си и да ги използват като вили през лятото. Тогава идват много туристи, възстановен е и киносалонът, където вече се прожектират, сниманите в село Пирин документални филми.

„Сега, на 1 декември, ще има нова прожекция. Ще дойде снимачен екип, който е правил филм за селото, пак ще има кино в село Пирин, ще пуснем и обява. Този филм, който ще се прожектира, не е показван въобще. Аз не мога да се сетя кога е правен, но е документален филм за селото. Пожелавам си да съм здрав и да помагам на хората. Те имат деца, но като са извън селото, на кого да разчитат, първо на кмета“, категоричен е Георги Влахов.

Добавете Вашия коментар

TOP