Монтирането на колчета в Кресненското дефиле донесе награда за АПИ, но хората искат цяла АМ Струма

03 Юли 2023 | 08:40
0 коментара
Общество
Благоевград
Монтирането на колчета в Кресненското дефиле донесе награда за АПИ, но хората искат цяла АМ Струма

Монтирането на ограничителни колчета по целия път Е-79 в Кресненското дефиле донесе награда за АПИ. Разбира се хората това хич не ги вълнува, защото те искат само по-бързо да се изградят останалите участъци от АМ „Струма“ от дефилето до Кулата.

Вярно е,че  от юни миналата година  до момента в 16-километровия участък от Е-79 през Кресненското дефиле няма нито един пътен инцидент. Повишаването на безопасността на движение е в резултат на монтирането на разделителни колчета, с които се ограничи възможността за нерегламентирано изпреварване, както и ограничаването на скоростта до 50 км/ч. При спазване на мерките за безопасност преминаването през отсечката отнема до 20 минути.

Пътят през Кресненското дефиле е един от най-натоварените в страната. Над 11 000 автомобила на денонощие преминават по него. В последните години трасето бе участък с концентрация на пътнотранспортни произшествия. От 2016 г. до средата на 2021 г. в отсечката са станали 246 пътни инцидента, а по данни на „Пътна полиция“ около 70% от катастрофите са били заради неправилно изпреварване и несъобразена скорост,сочи стастистиката.

Но сега катастрофи и задръствания стават при пътен възел Благоевград. Там където свършва АМ Струма и потока отново се влива в Е-79 е проблемно. Получава се тапа и стават огромни задръствания. Според водачите указателните знаци и нощното осветление не са достатъчни и често това води до катастрофи. Освен това голям проблем са и тъмните тунели по пътя от Благоевград до Кресна.Осветлението непрекъснато аварира и в половината от тях няма светлина.автор

Добавете Вашия коментар

TOP