Моноспектакълът „Поклон чупка поклон“ на благоевградска сцена на открито в „Летен театър“

16 Юли 2023 | 11:41
0 коментара
Култура
Благоевград
Моноспектакълът  Поклон чупка поклон  на благоевградска сцена на открито в  Летен театър
Община Благоевград ви кани на вечерно театрално представление на открито в „Летен театър“, комплекс „Вароша“ на 18.07.2023г. (вторник) от 21:00ч.
Събитието е част от Летния културен календар на общината.
Вход: СВОБОДЕН
Ще гледате една продукция на Академия Маат и Камбана арт
Поклон чупка поклон
моноспектакъл на актрисата Екатерина Казакова
сценарист и режисьор Милена Маат
композитор: Надежда Митева
вокал, спонтанно пеене: Доля Новачкова
актьори във видеата: Моника Златева, Филип Гуляшки и Михаил Петров, глас зад кадър Милена Маат и Ивомир Игнатов – Кени
мултимедия: Николай Иглев, Иван Геогриев
оператори: Владимир Андонов и Алекс Шушков
фотограф Ивелина Берова
плакат Мария Илчовска
Спектакълът представя по нов, провокативен и игрив начин комуникацията между хората и откритите й предизвикателства – отчуждението, откъсването от матрицата и нежеланието за разбиране на другия.
„Влизането в спектакъла е като в приказка – примамливо и причудливо. Появява се един дух, който се лута докато открива човешките си осезания… А в пространството започват да плуват очи, нос, глава, рояк мисли… Толкова много мисли… Духът движи очите и с тях вижда навън, а всъщност гледа навътре – в себе си. И всичко това се случва странно и неочаквано, и необичайно, и ние следваме тъничката пътека, която ни води към опознаването – на света и себе си, където „Аз“ съм „Ти“ и „Вие“…
Какво е Чупка Поклон Чупка? Не, беше „Поклон Чупка Поклон“. Какво ли е това? За мен „чупка“ може да е „изчезвай, махай се, натрапчива мисъл…“ Но, не е. Питате ли се къде е свободата и възможно ли е да постигнете собственото си вътрешно освобождение, независимо от житейските принуди и ангажименти? Струва си да потърсите пътя към своите отговори тук. Авторът и режисьор Милена Маат ни ги представя леко с намигване. Следвайте я. Стъпка по стъпка, заедно с актрисата Екатерина Казакова, в ролята на самонадеяния извънземен изследовател, дошъл на Земята с идеята да стане Човек, в това пътешествие на сто странни образа, идеи и лица, което ще ви разсмее и замисли едновременно… “ Николина Гуляшка
Актрисата Екатерина Казакова, която познаваме от големия екран, в ролята на Ана от филма „Жените наистина плачат“ на тандема Весела Казакова и Мина Милева, вече тридесет години работи в сферата на социалният театър, използвайки нестандартни театрални похвати в спектаклите си.
Милена Маат е основател и ментор в “Академия Маат” и училище “Кондора- Мелхезедек”. Повече от тридесет години тя създава и води проекти за личностно, духовно и бизнес израстване и усъвършенстване от нова генерация, които променят представата за личностно развитие и откриват нови хоризонти пред търсещите.

Добавете Вашия коментар

TOP