МОН провери дипломата на депутат от Благоевград

03 Април 2022 | 11:02
2 коментара
Общество
МОН провери дипломата на депутат от Благоевград

Заради изразени съмнения от ГЕРБ, образователното министерство ревизира дипломата на народен представител от Благоевград , който е кандидат за шеф на БНБ. От пресцентъра разпространиха днес официална информация за образователното ниво на депутата от ПП Андрей Гюров.

"Дипломата от Виенския университет за придобиване на ОНС „доктор“ на Андрей Гюров е регистрирана за заемане на академичната длъжност „главен асистент“ в Американския университет в България на 10 октомври 2019 година. Заявлението за признаване на същата диплома, което дава достъп до пазара на труда извън висшите училища, е постъпило на 31 март", съобщиха от пресцентъра на МОН.

Публикуваме още от съобщението, без редакторска намеса:

За признаване на ОНС „доктор“ се извършва следната процедура: Проверка на статута на висшето училище, издало дипломата: В случая Виенският университет е акредитирано висше училище на територията на Австрия – държава членка на ЕС.

Проверка на автентичността на представената диплома: Дипломата на Андрей Гюров е регистрирана и публично достъпна на сайта на библиотеката на Виенския университет, поради което нейната автентичност е установена веднага.

Заради големия обществен интерес посочените по-горе проверки са направени в деня на подаване на заявлението – 31 март.

Националният център за информация и документация не се произнася по съдържанието на дисертационния труд, а проверява само легитимността на дипломата, което е направено в случая.

"Отговарям на всички изисквания за номинация за БНБ. Това каза кандидатът на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров след като по-рано от ГЕРБ обявиха, че имат съмнения относно докторската му степен", каза по-рано днес Андрей Гюров.

Междувременно от ГЕРБ показаха и самата дипломна работа на Гюров, която е публично достъпна. Тревожен в нея е фактът, че е защитена през 2005 година, а вътре още в първите ѝ страници се цитират данни и трудове от 2007, 2008 и 2012 година. „Ако този научен труд е автентичен, то имаме най-добрият кандидат за БНБ. Става да оглави и Европейската централна банка. На такъв труд би завидял и Нострадамус", заявиха от партията на Бойко Борисов.

Виновни за по-късните дати в дипломата се оказаха Американския университет в България, които през 2019 година са подали към МОН не дипломата, която е защитил, а по-нов файл, по който си дописвал в следващите години.

Добавени коментари

От Гоце Делчев по-насам: публикува:
03 Април 2022 | 18:00
Тука някъде имаше статия,че Тиквата от Банкя е отслабнала поне с 20 килограма.Сега нали ви е ясно защо?! -Само от злоба и яд,че им издърпаха кокалът от зъбите!
Гоце Делчев публикува:
03 Април 2022 | 11:18
Ей гербави боклуци, ще пукнете от завист, че нямате такъв кадър при вас. Само калинки има при вас, знаете че не можете да го купите и ще преснете от яд. Сбогом герб, сбогом Бойко, поздрави от Божков и Сретан, бай Ставри ви чака.

Добавете Вашия коментар

TOP