Момиченце на 2.6 години с лека фрактура след челен удар между два автомобила край благоевградското село Покровник

05 Октомври 2016 | 18:30
0 коментара
Общество
Момиченце на 2.6 години с лека фрактура след челен удар между два автомобила край благоевградското село Покровник

Момиченце на 2.6 г. е с фрактура на пръст на крака след като шофираният от 26-годишната й майка лек автомобил "Пежо" бе ударен от „Ауди”. Катастрофата стана в 16.20 ч. днес пред Вътрешна митница на четвъртокласния път Зелен дол-Покровник.

След излизане от почти 90-градусов завой лек автомобил „Ауди” навлиза в насрещната лента заради несъобразена скорост и удря идващия насреща му лек автомобил „Пежо” с кюстендилска регистрация. Ударът е толкова силен, че връща назад малкото „Пежо”. То е шофирано от 26-годишна жена, живуща в Благоевград. На детско столче на задната седалка е 2.6-годишната й дъщеря. Майката каза, че карала с не повече от 50 км. в час, като видяла криволичещия насреща й автомобил спряла, но ударът бил неизбежен.

Ударът между двата автомобила е в предната им дясна част. След удара майката се оплака от коремна травма от колана, с линейка тя и детето й са транспортирани за МБАЛ-Благоевград. След направения скенер е установена фрактура на пръста на крачето на момиченцето, при майката не са констатирани травми.

44-годишният водач на „Ауди”-то е невредим, призна, че е влязъл с висока скорост в завоя и вината за катастрофата е негова. Пробите за алкохол с полевия тест са отрицателни, взети са им и кръвни такива. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP