Момиче от Спортика с гол за България в евроквалификации

15 Март 2024 | 09:38
0 коментара
Спорт
Благоевград
Момиче от Спортика с гол за България в евроквалификации
Футболистките на Спортика продължават да впечатляват с изявите си не само у нас, но и на международната сцена.

Петте момичета, които изпрати Спортика за националния отбор имаха основна заслуга за гръмката победа на България над Азербайджан с 6:1, в мач от еврокеалификациите за девойки до 17 години. Нещо повече, една от тях Моника Балиова вкара гол и асистира за друг, след като се появи от резервната скамейка в 46 - та минута.

Пълни 90 минути изиграха Елена Каменова и Гергана Халянова, Ана Церовска започна сред титулярите, но бе заменена на почивката със жълт картон, а от резервната скамейка влязоха Моника Балиова и Ивана Чалъков. Три минути след появата им в игра Моника асистира на Диманов за 3:1, а самата тя вкара за 4:1 в 50 - та минута. За играч на мача бе определена Гергана Халянова, която удари и греда, след удар от разстояние. Следващият мач на девойките на България до 17 години е срещу Молдова на 17 ти март отново в Сливен. В другата среща от групата Словения разби Молдова с 6:0.

Това е поредното момиче от ФК Спортика, което записва името си сред голмайсторите за България в международен мач. Първата, която вкара исторически гол на Европейско първенство бе Здравка Парапунова, също рожба благоевгградския клуб. 

Добавете Вашия коментар

TOP