Момчил Пашов оглави Басейнова дирекция Западнобеломорски район - Благоевград

09 Април 2020 | 20:18
0 коментара
Общество

Момчил Пашов оглави Басейнова дирекция Западнобеломорски район /БДЗБР/. До момента той работеше като главен експерт в отдел „Разрешителни” на дирекция „Планове и разрешителни” в БДЗБР. Преди години веднъж е напускал за кратко дирекцията, но се върнал след спечелен конкурс.

Пашов заема мястото на уволнения в края на март Радослав Георгиев, след което за кратко дирекцията се оглавяваше временно от Ангелина Тюфекчийска.

Бившият титуляр на поста Р. Георгиев,  който бе назначен на поста от квотата на ВМРО през октомври 2017 г., бе уволнен от министъра на околната среда Емил Димитров във връзка с разследваното за неправомерното източване на язовир “Студена” и последвалата водна криза в Пернишко, която продължава и до днес. Мотивите за отстраняването на Георгиев не бяха коментирани официално. Разследването, водено от Специализираната прокуратура, към момента е засекретено.

Според източници на „Струма” М. Пашов също е от квотата на „Обединени патриоти”, част от които е ВМРО. Той не бил член на благоевградската партийна структура, но бил техен отявлен симпатизант.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP