Момчето от последния чин отново на сцена в благоевградския театър

15 Февруари 2024 | 13:03
0 коментара
Култура
Благоевград
Момчето от последния чин отново на сцена в благоевградския театър

Номинираният за Икар 2023 спектакъл на Тея Сугарева се завръща на 26.02 на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград.

 “Момчето от последния чин” е дебютният спектакъл на младите актьори от трупата на благоевградския театър, с който те направиха първите си стъпки на професионална сцена преди две години.

Теодор Ненов (номиниран в категория „Дебют“ за тазгодишните национални награди Икар за ролята си на Грегор Замза в “Преображението” по Кафка), Борис Върбанов, Константина Георгиева и Гринго-Богдан Григоров спечелиха кастинг с над 100 кандидати и станаха част от актьорската трупа на Драматичен театър “Никола Вапцаров”. Освен в „Момчето от последния чин“, техните силни актьорски изпълнения може да гледате и в спектаклите “Преображението” по Кафка, режисьор Веселка Кунчева и “Метаморфози” по Овидий, режисьор Стайко Мурджев.

На 26.02 на сцената на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ се завръща “Момчето от последния чин” от испанския автор Хуан Майорга с режисьор Тея Сугарева. Представлението разказва интригуващата история за учителя по литература Херман (Стоян Младенов), който попада на изключително интересно домашно, написано от неговия ученик Клаудио.

Мълчаливият ученик от последния чин  Клаудио (Борис Върбанов) е започнал опасна игра със семейството на своя съученик Рафа (Гринго-Богдан Григоров/Теодор Ненов). Зрителите преминават през вълнуващ психологически трилър с неясен край, чиято основна тема е как се къса връзката с децата ни.

Представлението “Момчето от последния чин” имаше своята премиера през 2022 година, с която се откри първото издание на Балкански театрален фестивал в Благоевград, а сценографията на Никол Трендафилова получи номинация за националните награди Икар 2023 в категория “Дебют”.

  Очакваме с нетърпение завръщането на спектакъла в края на този месец на сцената на благоевградския театър.

Добавете Вашия коментар

TOP