Моловете привличат клиенти с до 70% отстъпки

01 Февруари 2021 | 17:05
0 коментара
Бизнес

В първия ден от отварянето на моловете търговци пуснаха големи отстъпки за своите клиенти. В повечето магазини намаленията за стоки са между 50 и 70%, показа проучване на „Монитор“.

Още в началото на деня паркингите в столичните молове бяха напълнени с колите на клиенти, които нямат търпение да си припомнят какво е шопинг терапия на място. По коридорите в магазините може да се видят и цели семейства с торби от магазини за дрехи и обувки.

Припомняме, че моловете у нас бяха затворени като противоепидемична мярка още преди месеци с поредна заповед на министъра на здравеопазването. Разбира се, целта бе да се повлияе върху разпространението на коронавируса у нас и то да бъде намалено. Единствените обекти, които продължиха да работят в големите търговски центрове, бяха тези, предлагащи стоки или услуги от първа необходимост – като аптеки, хранителни магазини, магазини за очила, мобилни оператори, банки, фирми, работещи в сферата на финансите, и други. С отварянето на моловете в понеделник магазините за дрехи, обувки, козметика, играчки, книги и пр. също започнаха да приемат клиенти. Спазването на противоепидемичните мерки остава задължително. За целта има поставени знаци за образуване на два потока от хора, които да вървят в противоположни посоки, без да има излишно струпване. В самите магазини могат да се видят поставени дезинфектанти, както и допълнителни знаци за спазване на дистанция.

Добавете Вашия коментар

TOP