Мобилна библиотека доставя книги по домовете в Благоевград

12 Декември 2020 | 13:23
0 коментара
Култура

Осезателно увеличение на читателите в месеците на пандемия отчитат в Регионалната библиотека “Димитър Талев” – Благоевград, информира БНР. Оказва се, че в дните на извънредната обстановка заради силно ограничените ни социални контакти и повечето свободно време, с което разполагат мнозина, четенето се превръща във все по-предпочитан начин за домашно занимание. Но не всички читатели могат лично да отидат до библиотеката, за да вземат своята любима книга. Затова ръководството на Регионалната библиотека в Благоевград организира мобилна библиотека, която доставя предварително заявени книги до адрес.

“Инициативата е на нашия директор Дора Ангелова. Тя сама, със своя автомобил извършва тази услуга. За всички наши читатели разполагаме с електронен каталог, който е поместен на сайта на библиотеката, където могат да проверят наличните заглавия, които те търсят. Другият вариант е нашата фейсбук страница. Имаме имейли, телефони. Много са начините, чрез които хората могат да се свържат с нас и вече има читатели, които наистина го правят”, разказва Кристина Тонева от Детския отдел.

От около седмица мобилната библиотека вече доставя книги до домовете на читателите. Това са хора, които изпитват страх да посетят библиотеката заради коронавируса. Родители с малки деца, които не могат да излязат, за да си вземат лично книгата или възрастни хора, които са трудно подвижни.

Добавете Вашия коментар

TOP