Младите дами на „Спортика“ прибраха две златни купи край морето. Петя Манова взе наградата за жонглиране с топка

25 Август 2021 | 08:44
0 коментара
Спорт

Младите дами на „Спортика“ прибраха две златни купи край морето, а лидерката им Петя Манова взе наградата за жонглиране с топка измежду десетки мераклии от двата пола да покажат техническите си умения.

Благоевградският клуб прати на международния турнир „Мистрал къп“ в Несебър формациите до 13 и до 15 г., които дублираха шампионското участие от миналото лято. По-малкият набор стана първенец след четири победи с убедителни резултати. С 2:0 беше сразен пловдивският „Лион“, 9:0 отнесе бургаският „Звездичка“, на опашката от абонати застанаха и представителите на Украйна „Легион“ и „Маневичи“, на които дълго ще държат влага пораженията съответно с 0:8 и с 2:4. С най-много попадения по пътя към първото място се отличиха Моника Балиова, Ивана Чалъкова, Оля Бучкова, Ивон Величкова и Рая Вълчева.

Не останаха по-назад и 15-ките на „Спортика“, които триумфираха в Несебър след равенство 1:1 със „Севлиево“ и разгромиха 13:4 срещу „Легион“ и 8:1 срещу „Маневичи“, чиито шефове, очевидно впечатлени от класата на победителките, ги поканиха на традиционния турнир за подрастващи в едноименния украински град през февруари догодина. С момичетата от тази гарнитура наставникът Радослав Креснички сформира ударната група за женското първенство, в което след едногодишно прекъсване отборът от областния център на Пиринско тръгва в събота с визита на „ЛП Суперспорт“ на терена в Требич. В тима стискат палци да се завърнат здрави и в готовност за игра триото националки. От началото на седмицата на петдневен подготвителен лагер със 17-годишните в Банско са Ивета Андрейчева и Ивана Тодорова, а при 19-годишните в базата на БФС е вратарката Милена Караколева, която ще изиграе и две контроли срещу репрезентацията на Сърбия днес и в петък.в.Струма,Стойчо Стоицов

Добавете Вашия коментар

TOP