Млади готвачи и сервитьори от Банско в оспорвано състезание

15 Февруари 2016 | 12:14
1 коментара
Общество
Млади готвачи и сервитьори от Банско в оспорвано състезание

Професионална гимназия по селско стопанство и туризъм „Алеко Константинов” в Банско проведе първия кръг от традиционното състезание „Най-добър млад готвач и най-добър млад сервитьор”.

Идеята на конкурса е учениците от 10 и 11 клас да демонстрират знания и умения, усвоени в часовете по “Организация и функциониране на кухнята и ресторанта” с преподавател Магделена Радулова.

Авторитетното жури беше председателствано от Теодора Лазарова, управител на хотелски комплекс в града и членове главният готвач в комплекса и Стефка Христова -директор на гимназията.

Състезанието започна с артистичната презентация на Николай Колчев, ученик от 11 клас, който показа пред журито и гостите как се приготвя традиционната банска капама.

Журито беше затруднено да излъчи победителите, защото всички ястия бяха вкусно приготвени и поднесени професионално от учениците. Теодора Лазарова като председател на журито изрази своето удовлетворение от подготовката на учениците за състезанието, даде ценни съвети за реализацията им като добри професионалисти в областта на хотелиерството и туризма.

С първа награда ,,Най-добър млад готвач“ бе отличена Галина Рошкова, която приготви като истински майстор-готвач сьомга тепаняки и шоколадово суфле, а първото място за най-добър сервитьор си поделиха Мария Джолева и Радослав Касапинов.

Млади готвачи и сервитьори от Банско в оспорвано състезание
Млади готвачи и сервитьори от Банско в оспорвано състезание

Добавени коментари

Състезател публикува:
15 Февруари 2016 | 16:26
Забравихте да уточните,че състезанието се провежда под патронажа на кмета на община Банско!Не забравяйте да го споменавате при всяко мероприятие в Банско!А коя манджа най-много хареса монтофонеца?

Добавете Вашия коментар

TOP