Младежки фестивални дни в Сандански

11 Септември 2023 | 17:41
0 коментара
Общество
Благоевград
Младежки фестивални дни в Сандански

Фондация “Борис Христов“ в периода 27.09.2023 – 30.09.2023 г. организира младежки фестивални дни на територията на гр. Сандански, в изпълнение на проект “ЗАЕДНО – СПОРТ И ИЗКУСТВО“, с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2023 г., Министерство на младежта и спорта.
Проектът е насочен към все по-актуалния въпрос в съвременния контекст – устойчиво намаляване на агресията с фокус изграждане на нагласа за нулева толерантност към насилие посредством активиране на цялата общност в усилията за изграждане на сигурна среда, спорт и изкуства.

 

Целта на проекта е да обвърже намаляването на агресията със същевременен отговор на потребностите на младите хора – от намиране на подкрепа и създаване на чувство за значимост в общността и групата до референтните значими други – връстници и възрастни.
По време на фестивалните дни ще бъдат представени разработени дейности, в отговор на наблюдаваните негативни тенденции по отношение на различни форми на агресия, зависимости и рисково поведение сред младите хора, като целевите ни групи са младежи на възраст 15-19 години, 20-24 години и 25-29 години. Всяка една от целевите групи има различни потребности, което води до диверсификация на превенции по отношение на агресията. Предвид възрастта
и оформените устойчиви модели, както и влиянието на младежите като модел на поведение за по-малките, идеята е за привличане на младежите като “Посланици на СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ”, като по този начин ще положим основа на изграждането на общностна нагласа за промяна в разпознаването, превенцията и недопускането на форми на насилие и тормоз чрез осъзнаване на собственото поведение и поведенията на другите. Това е най-ефективния и устойчив модел за постигне и ангажиране на Посланици на СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ сред младежите.

 

Във фестивални дни ще организираме:
1. Тридневни обучителни семинари за целевите групи – 27.09.2022, 28.09.2023 и 29.09.2023 с начален час 11:00 часа и край 16:00 часа в голяма конферентна зала на Спа Хотел „Спартак“, Сандански.
2. Спортен празник, открита сцена и празничен концерт на 30.09.2023 г. на пл. “България“, с начален час за спортния празник и откритата сцена 11:00 часа и край 16:00 часа. Празничен концерт с начало 20:00 часа и край 22:00 часа.
Обучителните семинари, спортният празник, откритата сцена и концерта са БЕЗПЛАТНИ за всички участници и жители на града и областта.
Нещо повече… Преминалите обучението ще бъдат Сертифицирани за “Посланици на СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ“.

Добавете Вашия коментар

TOP