Младеж излъга за полицейско престъпление, закопчаха го

14 Ноември 2022 | 12:33
0 коментара
Криминално
Младеж излъга за полицейско престъпление, закопчаха го

19-годишен младеж от Правец се оказа в ареста след фалшив сигнал за извършено престъпление от служител на реда. Минути преди 1 часа в петък момчето е позвънило в МВР и съобщило, че било наръгано с нож от полицейски служител в дискотека в Ботевград.

На мястото са изпратени органи на реда, които открили подателя на сигнала. В хода на разследването обаче се оказало, че информацията е невярна. Момчето е намерено във Филиала за спешна помощ, но медицинските прегледи сочили, че е с фрактура на носни кости, контузия на пръсти на едната ръка и контузии по лицето, поясниха от МВР.

По данни на свидетели - очевидци било изяснено, че малко преди полунощ, пред тоалетните на нощното заведение, младежът нанесъл удар в лицето на полицейски служител, който бил там в лично качество. След като го повалил на земята, 19-годишният му нанесъл още удари с крак, придружени със заплахи и закани.

По случая е образувано досъдебно производство. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. След доклад на събраните доказателства в прокуратурата, в неделя 19-годишният е привлечен като обвиняем. С прокурорско постановление задържането му е удължено за срок до 72 часа.

Добавете Вашия коментар

TOP