Младата надежда Йордан Димитров - "Кенеди" повикан да пази за 19-ките на България в Унгария

19 Април 2022 | 08:37
0 коментара
Спорт
Младата надежда Йордан Димитров - Кенеди повикан да пази за 19-ките на България в Унгария

Вратарят на юношите старша възраст на елитния „Пирин“ Йордан Димитров е опция за пост №1 на 19-ките на България за предстоящите две контроли срещу Унгария днес и в четвъртък, част от подготовката за европейските квалификации през есента.

Талантливият страж, който често е викан да тренира с мъжете на родния си клуб и вече изкара една подготовка с първия отбор, попадна в списъка на националния селекционер Ангел Стойков за визитата в Телки и ще се редува под рамката с Алексей Андреев от „Септември“ /Сф/. Кадърът на орлетата е син на доскорошната шефка на ВиК Росица Димитрова и е кръстен на своя дядо, популярния благоевградски бизнесмен Йордан Димитров-Кенеди.


14-ките изпревариха в класирането колосите „Байерн“ и „Ювентус“.

14-ките на зелено-белите се прибират като пети в своя възрастов сегмент на големия турнир в Палма де Майорка, където в спор за призовите места се пуснаха 18 формации, сред тях грандове като „Байерн“ и „Ювентус“, които останаха след благоевградчани в крайното класиране. Бианконерите единствени от петте отбора в предварителната група успяха да победят момчетата на Радослав Бачев. Пътят на пиринци към топ 4 бе спрян на четвъртфиналите от бъдещия шампион „Майорка“, който спечели с 3:2 след спорна дузпа 120 секунди преди края на двубоя. Двубоят започна с два бързи домакински гола в началните 4 минути, но орлетата се отърсиха от шока и стигнаха до изравняването през втората част с попаденията на Даниел Камбошев и Андреа Николов, веднъж и гредата помогна на съперниците, а реферът отмени последвалия гол с добавка заради засада, която само асистентът му видя.

СТОЙЧО СТОИЦОВ/в.Струма

TOP