Млада лекарка от Бунцево намери „втория си дом“ в МБАЛ-Благоевград

21 Декември 2020 | 15:16
4 коментара
Общество

С грижа към хората на първа линия. За да се справят с недостига на медицински персонал в градовете заработиха детски градини за децата на медици и полицаи, а безплатни общински жилища очакват лекари и доброволци от други населени места.

Д-р Карафеиз и вече месец и половина това отделение е мой втори дом.

Тя е на 25 и е засега е единственият медик дошъл в Благоевград за да помага на колегите си.

Напрегнато е, трудно е, доста е натоварено, особено в началото като всеки един млад, новозавършил лекар ми беше много трудно, но благодарение на колегите тук успях да се справя, споделя младата лекарка.

През септември д-р Карафеиз завършва Тракийския университет, а няколко дни по-късно вече работи като доброволец в Благоевградската болница. Големият брой заразени в областта и липсата на лекари я карат да остане тук и да помага.

Лекарската професия е призвание и място за страх няма. Това, което ме крепи е удовлетворението от това, че мога да бъда полезна. Има пациенти идват със затруднено дишане, обаче си тръгват с усмивка на очите, изписваме ги и това ме мотивира, казва Фатма Карафеиз.

Мотив за младата лекарка да остане да лекува в Благоевград е и предоставеното й за безвъзмездно ползване общинско жилище. С

Всеки знае, че за един млад лекар, идвайки в чужд град да има къде да отседнеш е много важно, допълва Карафеиз.

Не е въпросът да се разкриват нови легла, въпросът е, че липсват кадри за лечение на хората. Обадил съм се на всички директори на болници, на лечебни заведения, ако имат нужда от настаняване на лекари и медицински сестри в общински апартаменти, ние съдействаме в това отношение, за да привличаме хора в здравната система, казва Румен Томов, кмет на Благоевград.

Преди дни в Благоевград заработи и детска градина за децата на работещите на първа линия. В момента броят им е 14, но продължава да расте заедно с нуждата на болницата от медицински персонал.

Със сигурност е облекчение, щом са тука децата, значи те имат необходимост, радвам се, че и те са спокойни, че има кой да посрещне децата им, споделя Катя Низамова, директор на ДГ N8 „Вечерница“.

Скоро в общинско жилище в Благоевград ще бъде настанен още един лекар, като от общината се надават той да не е последният./ бТВ

Добавени коментари

ot razlog публикува:
21 Декември 2020 | 17:46
BRAVO I NAPRED
Гражданин публикува:
21 Декември 2020 | 17:21
Едни от честните и трудолюбиви хора които познавам, са помаците респект за младата лекарка !
Градски публикува:
21 Декември 2020 | 16:58
Да бяхте сложили поне и снимките, да видят всички хубавото помакинче( него казвам да се заяждам) Респект за хубавото ФАТМЕ!
Селянин от... публикува:
21 Декември 2020 | 15:31
Браво на д-р Фатме Карафеиз!!! Успех!

Добавете Вашия коментар

TOP