Млада двойка от Разлог отложи за втори път сватбата си заради Ковид-ограниченията

13 Март 2021 | 07:11
4 коментара
Общество

Ограничителните мерки в страната отлагат за втори път сватбата на млада двойка от Разлог. Само два дни преди най голямото събитие в живота на Кристина Анастасова и Димитър Марков, което трябваше да се състои тази събота, 13 март, влезе в сила  заповедта на директора на РЗИ д-р Калоянов, с която се забраняват и масови събития, в т.ч. сватби и  кръщенета. Въпреки че сватба няма да има, тази събота двойката ще узакони връзката си и ще сключи граждански брак. Церемонията ще се проведе в зала 101 на Общинска администрация – Разлог. Тя ще се състои в тесен семеен кръг, в присъствието на родителите на двамата младоженци и кумовете. 

Кристина Анастасова има магазин за парфюмерия и козметика, а Димитър Марков е учител по математика в ПГМСС – Разлог.

„Всеки ден имахме страхове, че това може да се случи предвид обстоятелствата, непрекъснато гледахме новините, за да разберем дали няма да има ограничения, и за съжаление точна така стана. Първия път бяхме насрочили сватбата за 13 февруари. Смятахме, че до тогава животът ще се върне към нормалността, но не стана така. Заведенията тогава все още не работеха  и я отложихме. Насрочихме я за 13 март, но за съжаление и сега тази дата отложихме и основната причина е заповедта. Успяхме да предупредим всички гости и естествено те ни влизат в положение предвид обстановката, защото тя не е само при нас такава, а навсякъде”, сподели бъдещата булка Кристина.

Двукратното отлагане не е отказало бъдещото семейство да изживее своя ден, напротив –  мотивира ги повече и те са решени, че ще изживеят своя миг, но този път няма да бързат и ще изчакат пандемията да отмине, за да могат да са спокойни и да направят сватбата си така, както са мечтали. Въпреки всичко Кристина и Димитър ще запомнят 2021 година, защото ги очаква друг  щастлив момент – появата на първа рожба.

„Бих казала, че това отлагане ни мотивира повече да не се отказваме и да изживеем сватбения си ден. Нашето желание е да си направим сватба, но тази година ще приключим с опитите. Мислехме да насрочим дата през май месец, но решихме да изчакаме следващата година. Искаме да сме сигурни, че няма какво да ни попречи, а и тогава щастието ни ще бъде още по- голямо, защото ще сме с малка шаферка. Това е единственото позитивно нещо, което очакваме тази година. В тези лоши времена се надявам хората да имат нашия късмет и да запомнят годината поне с нещо хубаво, което да я осмисли и да им даде малко щастие. Пожелавам на всеки да му се случи нещо хубаво и да не се говори само за пандемия и безработица“, сподели още Кристина.

Двамата не са единствените, чиято сватба се отлага. В събота и друга млада двойка ще сключи само граждански брак. Отложена за неопределено време е и друга сватба, насрочена за 25 февруари. Двойката е от София, но желанието им е да направят тържество в Разлог. Насрочена сватба има и за 10 април. Тя все още не е отложена, но дали ще се състои, зависи от епидемичната обстановка.

Добавени коментари

Az публикува:
13 Март 2021 | 23:13
Завиждайте им на хората... има за какво.. всичко сами са си постигнали с голи ръце и по честен начин. По-добре в устите,отколкото в краката на хората!!! Тъпаците и злобарите да се пукат от яд !!!
Спас публикува:
13 Март 2021 | 20:20
А бе авушо да ти се акам в устата момчето е даскал в тракторното в Разлог а ти си тъпа като капачка на туба
Tanq Popadiina публикува:
13 Март 2021 | 18:17
Въведете коментар...
Авушка Джункова публикува:
13 Март 2021 | 12:18
Голяма работа. Топ новина. И магазина за козметика не е на фуклата Кристина, а на майка ѝ. И момчето е учител по Математика в Бачево, не в Разлог. Горкият Митко. Ама то така е. Хубавите ябълки прасетата ги ядат!

Добавете Вашия коментар

TOP