Млад състезател от Симитли е балкански шампион

17 Октомври 2022 | 17:49
0 коментара
Спорт
Млад състезател от Симитли е балкански шампион

Жулиян Георгиев от "Александър моторспорт" стана балкански шампион по мотокрос.

Победите е в клас МХ 1 след последните стартове от BMU European championship в Румъния. Младият състезател е от Симитли.

От Българската федерация по мотоциклетизъм уточниха, че Георгиев, който кара във всички състезания от календара за 2022, е събрал 294 точки и е изпреварил с 30 точки Христиан Илиоски от Северна Македония. Трети в крайното подреждане е Майкъл Иванов с 225 точки, който има пропуснати кръгове заради участие в Европейския шампионат. 

Жулиян Георгиев се представи блестящо през сезона, като успя да постигне няколко спечелни кръга, няколко втори места и едно пето, като сборът от всичките му участия беше напълно достатъчен, за да спечели шампионската титла и да стане Балкански шампион в клас МХ 1.

Освен Жулиан Георгиев още един състезател от „Александър моторспорт“ представи Община Симитли достойно. Това е Александър Тасев, който взе участие в два класа – в началото на шампионата стартира в клас МХ 65, а в средата на сезона премина в клас МХ 85. На състезанието в Румъния, Александър участва в клас МХ 85, финиширайки на 17-то и 20-то място.

Добавете Вашия коментар

TOP