Митрополит Серафим отслужи молебен, общинари, съветници и представители на политически партии се поклониха пред паметника на Гоце Делчев

05 Октомври 2020 | 10:36
0 коментара
Култура

Тържествен молебен за здраве и благоденствие отслужи неврокопският митрополит Серафим днес на площад „Македония“ по повод 108 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония.

Официалната програмата включваше и ритуал по издигане на националното знаме с участието на военно формирование 26 400 и Представителния духов оркестър на Сухопътните войски.

Пред паметника на Гоце Делчев поднесоха цветя и се поклониха представители на общинското ръководство, председателят на ОбС Благоевград Андон Тодоров, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, зам. областният Иван Стоянов, депутатката Даниела Савеклиева, кметът на Сандански Иван Стоянов, общинските съветници от ГЕРБ Кирил Илиев и Бибов, от „Партия на Зелените“ Лилия Мечева и Соня Ставрава, от ДПС Мехмет Вакльов , представители на политически партии, общественици и др.

За малко по-късно се предвижда и ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на Македоно-Одринското опълчение „Майка България“, който се намира на площад „Мите Марков“в Благоевград./региона/

Добавете Вашия коментар

TOP