Митов: Петков отскоро е българин, той не разбира националното съгласие за РСМ

09 Април 2022 | 10:18
0 коментара
Политика
Митов: Петков отскоро е българин, той не разбира националното съгласие за РСМ

Кирил Петков започна премиерството си с лъжа и продължава, заяви пред бТВ депутатът от ГЕРБ Даниел Митов и заяви категорично, че правителството не се справя с нищо.

Той (Кирил Петков – бел. ред.) понеже е българин отскоро не разбира казуса със Северна Македония, няма усещане за историята на собствения си народ и няма представа доколко този казус е впит в познанията на всеки един българин, коментира Митов. Според него всички сигнали сочат, че премиерът е поел някакви задкулисни ангажименти за РС Македония.

Попитан от къде има информация за "поетия ангажимент от страна на Кирил Петков" Митов отговори: Това го твърди един от коалиционните партньори, който е участвал в среща.

Според него казусът с БНБ и изборът на гуверньор е до такава степен политизиран, че той вече предизвиква отзвук и дискусии в европейските институции – в ЕК и ЕЦБ.

Ние не сме взели решение как ще гласуваме, ще го решаваме тепърва, отговори Митов в отговор на въпрос кой от двамата кандидати ще подкрепи ГЕРБ при гласуването в пленарна зала – Андрей Гюров от „Продължаваме промяната” или Любомир Каримански от „Има такъв народ”.

Във връзка с евентуалното изгонване на руския посланик Митов каза:

Г-жа Митрофанова прекрачи отдавна всички граници на допустимото за един дипломат.

Според Митов, обявяването ѝ за персона нон грата не означа скъсване на всички взаимоотношения, както твърди премиера Петков, а означава – пратете друг посланик. Петков трябваше още при първите прояви на неуважения да я извика и да ѝ постави ултиматум, а той закъсня.

Относно публикувания в социалната мрежа видеоклип на министъра на културата, който от кабинета си в МК благодари за отправени към него пожелания за личния му празник, Митов каза: Тоя релакс има медицински изражения. Това е очевидно, няма човек, който да не е гледал видеото и да не е наясно. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP