Митничари задържаха „маркови“ стоки в камион на ГКПП „Кулата“

12 Май 2023 | 16:01
0 коментара
Криминално
Благоевград
Митничари задържаха  маркови  стоки в камион на ГКПП  Кулата

Митнически служители от Териториална дирекция „Митница София“ задържаха голямо количество „маркови“ стоки и текстилни изделия при проверка на товарен автомобил на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Кулата“, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

Иззети са 5390 шалове, дамски чанти и комплекти с обозначения на световноизвестни марки, както и 55 200 чифта мъжки чорапи без придружаващи документи.

Камионът с българска регистрация пристига на граничния пункт „Кулата“ на 5 май на изходящо трасе от България. Според представените от водача документи той е превозвал групажна стока за Испания. Митническите служители селектират товарния автомобил за щателна проверка, при която намират в товара 40 колета, съдържащи общо 5390 шалове, дамски чанти и комплекти с портмонета с обозначения на защитените марки Louis Vuitton, Dior и Gucci.

„Марковите“ стоки са задържани поради съмнения за нарушени права на интелектуалната собственост. За случая предстои да бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

При проверката в товара са открити и 92 колета с общо 55 200 чифта мъжки чорапи с етикети обозначаващи, че са произведени в Китай, които не са били описани в придружаващите документи и за които към момента на проверката не са представени доказателства за осъществен внос в ЕС, поради което също са задържани. Работата по случая продължава.

В края на март митническите служители на ГКПП „Капитан Андреево“ задържаха над 50 хил. „маркови“ стоки. Те бяха открити при проверки на четири товарни автомобила, влизащи в страната от Турция.

Добавете Вашия коментар

TOP