Митинг-протест срещу незаконните постройки ще се проведе днес в Гърмен

23 Май 2017 | 09:07
0 коментара
Общество

Митинг-протест срещу незаконните постройки ще се проведе в Гърмен. Това каза за „Фокус“ Иван Кременлиев от сдружение „За бъдещето на Община Гърмен“.

Той посочи, че началният час за протеста е 18,30 на централния площад в Гърмен, след което с шествие ще се тръгне към квартал „Заграде“, където точно преди 2 години се стигна до големи сблъсъци между българи и роми.

На въпрос какво са постигнали през тези 2 години, Иван Кременлиев отговори: „Постигнахме все пак нещо – събориха се няколко къщи, циганите започнаха да се съобразяват малко повече – извършват пак кражби, но не е както беше преди. Освен това издействахме референдум за местността Падарката, който ще се състои на 18 юни. Всичко това не е никак малко“.

Той допълни, че са изключително доволни, че ще се проведе референдум, защото там има хора, които имат частни имоти в тази местност, а освен това покрай местността Падарката, хората от село Марчево не могат да си посеят нищо.

Кременлиев каза още, че не може да каже, дали отново няма да се стигне до сблъсъци, тъй като българите са настроени много зле към ромите в момента, защото законите не се спазват изобщо и това много ги дразни.

Добавете Вашия коментар

TOP