Мистерията се заплита: Има ли арестуван за изчезването на Янек?

12 Октомври 2020 | 17:06
0 коментара
Криминално

62 дни полицията издирва изчезналия 43-годишния Янек Миланов от Дупница, но без значим напредък. Инспектор Борислав Динев увери, че човекът похитил младия мъж е в ареста. Кой обаче е той? Говорителят на Окръжна прокуратура – Кюстендил Марияна Сиракова обясни пред Lupa.bg, че няма развитие по случая и че ако имаше, това щеше официално да бъде оповестено.

Изказването на държавното обвинение поражда съмнение дали има заловени хора за отвличането на Янек Миланов. Засега се знае само, че гардът на Братя Галеви Васил Капланов – Каплата и имал контакт с изчезналия мъж. Той обаче е в ареста, но не за отвличане, а за незаконно притежание на боеприпаси и за заплахи на мъж от фейсбук групата „Къде е Янек?”

Въпреки че гражданите на Дупница са убедени, че заради Каплата Янек Миланов е в неизвестност, той не е привлечен към наказателна отговорност. Официалната причина е, че няма достатъчно доказателства да го обвинят.

Янек Миланов бе обявен за общодържавно издирване на 1 август. Предишния ден той се качил в автомобил на Каплата и двамата поели в неизвестна посока. Янек имал конфликт с охранителя заради жена му.

Преди да изчезне е получавал заплахи. „Стрeля се с въздушнa пушкa по блока, в който живее. 50-и кaлибър, c кoятo cпoкoйнo мoжe дa ce убиe чoвeк в нeгoвия прoзoрeц. И двe или 3 пoceгaтeлcтвa имa нaд нeгoвия aвтoмoбил", разказва преди време братът на Янек Марио Миланов.

Добавете Вашия коментар

TOP