Мистериозни убийства на две кучета в разложкото с. Баня вкара във война известни бизнесмени

25 Февруари 2016 | 05:44
4 коментара
Общество
Мистериозни убийства на две кучета в разложкото с. Баня вкара във война известни бизнесмени

Полицията в Разлог разследва убийството на две кучета. Първото, порода гръцка овчарка, беше застреляно в неделя в близост до хотелски комплекс в Баня. То е собственост на Петрана Маркова от София, която е собственик на апартамент в апартаментен комплекс в селото. Жената поверила временно, поради честите си пътувания, грижите за домашния си любимец на семеен приятел в курортното селище - председателят на сдружение „Баненска буна“ и кандидат за кмет на последните местни избори Марин Янков.

Другото куче, порода българско овчарско куче, е застреляно вчера и е на собственика на комплекс „Изгрева“ Любен Терзиев, който беше посочен пред органите на реда като евентуалният извършител на убийството на първото четириного, съобщава struma.bg.

След като от „заподозрян“ Терзиев се превърна в поредния потърпевш, разследващите се опитват да стигнат до истината за застреляните животни, респективно до техния убиец.

След първия случай в неделя Терзиев е посочен като евентуален извършител, а разследващите са снели показанията му по случая. По думите му към момента на инцидента той дори не е бил в комплекса, а на вилата си, където отглежда пчели. От дома на Л. Терзиев с протокол за доброволно предаване са иззети две ловни пушки, а в близост до трупа на четириногото са открити гилзите, с които е застреляно. Предстои изготвяне на експертиза, която да покаже дали откритите гилзи са именно от иззетите оръжия, което ще докаже или отхвърли виновността на Терзиев.

Според Марин Янков кучето, което било поверено на неговите грижи, се измъкнало докато той излизал от дома си.

„Излязох да напълня минерална вода и кучето се измъкна. Докато напълня кофата, откъм близката горичка чух два изстрела. Прибрах се и след като кучето не се върна, тръгнах към мястото, откъдето идваха изстрелите. Видях го да лежи, беше застреляно близо до задния вход на комплекса, а служител там вече го връзваше за АТВ, за да го махне. Подадох сигнал на 112 и дойдоха полицаи. За мен извършителят е ясен. Дал съм показания и очаквам органите да си свършат работата“, разказа Марин Янков. Той допълни, че кучето е на девет месеца и е поверено на грижите му от декември месец. Купено е от Гърция за 500 лв. и е с паспорт.

Според Любен Терзиев кучето е застреляно в близката горичка и оставено съвсем целенасочено в близост до вратата му, за да се хвърли вината върху него.

„Съдейки по кръвта, която беше на земята, за мен кучето е застреляно на друго място и съвсем целенасочено, за да ме въведат в скандал е оставено в близост до вратата. Пушките дори не съм ги ползвал, а и за случилото се бях уведомен по телефона“, беше категоричен Л. Терзиев.

След като служителите на реда бяха вдигнати на крак заради първото убийство, вчера те отново се отзоваха на сигнал за убито куче, този път едно от общо шестте, които гледа Л. Терзиев.

Четириногото е било вързано на вилата му край селото. Открил го застреляно около 09:00 часа вчера в близост до имота си.

„Кучето беше пребито. Имам шест кучета, сега вече са пет и ги държа на въже, по което могат да се движат. Толкова жестоко е бито, че се е омотало около близкия бор и се е отскубнало от каишката. Когато е побягнало са го застреляли. В близост до кучето имах дървена стълба, висока четири метра, която беше съборена. Това означава, че то е бито изключително жестоко и се е блъскало в нея. На лявата задна лапа беше прободено с нещо, имаше дупка. На всичкото отгоре беше женско и бременно“, разказа Л. Терзиев. Той също изрази очакванията си разследващите органи да си свършат работата и да стигнат до извършителя.

И на двете застреляни животни е направена аутопсия от ветеринарен лекар, а извадените куршуми са предадени на органите за експертиза.

И Марин Янков, и Любен Терзиев са категорични, че между тях няма стара вражда. Каква е истината и дали някой се опитва да замеси двамата мъже в скандал, и да ги изправи един срещу друг, тепърва ще се изяснява. А въпросът дали стрелецът и оръжието, с което са застреляни двете кучета, са едни и същи, остава в ръцете на разследващите.

По двата случая има образувано досъдебно производство. Предвиденото в закона наказание за подобен род деяния е лишаване от свобода до пет години./БЛИЦ

Мистериозни убийства на две кучета в разложкото с. Баня вкара във война известни бизнесмени

Добавени коментари

баня публикува:
25 Февруари 2016 | 15:47
Убеден съм, че Любен сам си е гримнал кучето. Много е лукав и хитър. Примери- Заграби незаконно околните на Изгрева терени. Незаконно се е подвключил към топлата минерална вода. Комплекса го изгради с крадени материали от обекта на Жоро Крумов. Ама нали няма държавни органи ...
динко публикува:
25 Февруари 2016 | 10:21
абе тоя Терзиев си е застрелял кучето сам
Симеон публикува:
25 Февруари 2016 | 10:08
Бай Марин има добро сърце и помага на всички, които има нужда.Хората от селото го уважават много.
От село Баня публикува:
25 Февруари 2016 | 09:55
Марин Янков е най-добрият човек, когото познавам.Той обича животните и никога не би ги наранил.

Добавете Вашия коментар

TOP