Мирела и Ивет сребърни медалистки от Европейското

08 Юли 2016 | 08:31
0 коментара
Спорт
Мирела и Ивет сребърни медалистки от Европейското

Най-бързата българка Ивет Лалова спечели сребърен медал в спринта на 200 метра на Европейското първенство в Амстердам. Тя завърши втора с време от 22.52 секунди и се окичи с отличието.

Единствената по-бърза от нея беше представителката на Великобритания Дина Ашър-Смит. Нейното време беше 22.37 секунди и тя прелетя първа през финалната линия.

Ивет Лалова беше европейска шампионка в Хелзинки преди четири години, но на 100 метра. Сега тя прибавя още едно отличие от шампионат на Стария континент, но в другата си силна дисциплина - 200 метра. Това е и първи медал за България от европейски първенства в тази дисциплина.

Мирела Демирева донесе още един сребърен медал на страната ни. Тя завърши втора във финала на високия скок при дамите.

Състезателката ни записа резултат 196 сантиметра и така се подели второто място с латвийката Айрине Палсите. И двете преодоляха височината от първи опит, а после записаха три неуспешни опита на 198 см.

Победителка стана испанската Рут Бейтия с 198 см, които взе от раз. Впоследствие тя опита да атакува 200 см, като се провали в трите си опита. За 37-годишната ветеранка това е трета титла от шампионата на Стария континент, като днес тя записа и личен резултат за сезона.

Добавете Вашия коментар

TOP