Минка Капитанова: Възможно е ескалиране на напрежението на жителите на общината, заради отложеното събаряне на незаконните постройки в кв. „Кремиковци“

01 Септември 2015 | 23:58
0 коментара
Общество
Минка Капитанова: Възможно е ескалиране на напрежението на жителите на общината, заради отложеното събаряне на незаконните постройки в кв.  Кремиковци

Възможно е ескалиране на напрежението на жители на община Гърмен, заради отложеното събаряне на незаконните постройки в кв. „Кремиковци“. Това заяви за „Фокус“ общинския кмет Минка Капитанова.

По думите й, тази сутрин част от жителите на селата Гърмен и Марчево са се събрали пред сградата на общинска администрация, за да разберат, защо нелегалните сгради все още не са съборени.

„Това което правим ние е да им разясним какво се случва и да ги уведомим за това до къде сме стигнали, но те искат процедурата по събарянето на незаконните постройки да започне по най – бързия начин“, категорична бе Капитанова.

Тя допълни, че това отлагане във времето вече три месеца би довело до надигане на гражданското недоволство в Гърмен.

Минка Капитанова каза още, че от общината са пуснали покана към жителите на Гърмен за предоставяне на сгради, където да бъдат настанени ромските семейства, който ще останат без къщи, като към момента има предоставени две жилища - един етаж от къща в село Гърмен и един апартамент в Огняновски минерални бани.

Добавете Вашия коментар

TOP