Министър Стоянов - Васил Божков ще бъде задържан

25 Август 2023 | 11:09
0 коментара
Общество
България
Министър Стоянов - Васил Божков ще бъде задържан
Васил Божков ще бъде задържан, когато кацне в България. Това потвърди вътрешният министър Калин Стоянов пред журналисти по повод новината, че бизнесменът ще се завърне у нас.

"След като пристигне, той ще бъде приведен при съответния прокурор и ще се види дали ще се налага някаква мярка за неотклонение и така нататък", подчерта още Стоянов.

По повод убийството на Алексей Петров, вътрешният министър заяви, че се работи върху всички версии. Част от тях са: отмъщение или евентуално неуредени финансови отношения, посочи той. Все още няма заподозрени за покушението.

2022 г. е най-трагичната и мрачна година в историята на МВР за последните 20 години,  заяви вътрешният министър Калин Стоянов пред журналисти след откриването на паметника, издигнат за загиналите в Бургас полицаи след гонка с мигранти.

Той изрази надежда, че това ще е първата и последната най-мрачна година за системата на МВР.

Стоянов призна, че има грешки и то от много хора. "Неправилна комуникация и организация на дейността срещу този тип престъпност, а именно нелегалната миграция", посочи той.

По думите му ситуацията с нелегалните мигранти е изключително динамична. Само за последното денонощие са били неутрализирани около 800 опита за нелегално проникване в страната, а успоредно с това са били задържани 80 нелегално преминали мигранти.

МВР министърът посочи, че все още няма официален отговор от президента относно поисканото от него отстраняване на главния секретар на МВР Петър Тодоров, но от позицията му остава с убеждението, че президентът ще вземе решение без да вземе под внимание мотивираното искане за всичките случаи, които той е изредил за пропуски в професионалното ръководство на главния секретар Петър Тодоров.

"Ако не бяха допуснати съществени пропуски, днес убиецът на Митко от Цалапица може би щеше да е в ареста, а и между нас може би щеше да бъде и убития психолог от София, а и може би днес нямаше да сме тук", заяви той.

Добавете Вашия коментар

TOP