Министър Радев, МВР: Полицаите имат право на протести, не на стачки, така че да внимават

04 Юли 2017 | 16:33
0 коментара
Общество

Полицаите имат право на протести, не на стачки, така че да внимават. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев по повод предстоящия протест.

„Леко не разбирам какво искат да кажат полицаите с този протест, насрочен за 5 юли. Всички сме граждани на България, не сме граждани на МВР, така че да внимават.

Обсъдихме със синдикатите всички проблеми на полицаите, не знам за какво точно протестират сега. Утре е празник на МВР - честваме 138 години от създаването на министерството и на площад "Александър Невски" ще има тържествен ритуал и освещаване на знамената. От другата страна пред Народното събрание ще има протест на полицаите", каза Радев.

 

Той припомни, че са обсъдени проблемите с дрехите и заплатите на съвет за социално партньорство.

„Аз им казах нещо много просто тогава – тук съм от месец и половина-два, кажете ми кой е решил въпросът за месец и половина-два, който не е решен и вие сте присъствали и сте участници в тези процеси от повече от 6-7 години“, припомни Радев и даде пример с дрехите им.

 

Синдикатите обявиха, че протестът не е срещу мен като министър, а срещу правителството - но аз съм част от правителството и съм човекът, който е натоварен с решаването на техните проблеми, каза Радев.

 „Говорят за заплати, добре и това ще го решим. Въпросът е кога и как. Оставете ме, с моя екип ще го направим, това им бе казано още на въпросния съвет“, допълни Радев.

 

Радев припомни също, че ги е предупредил, че опозицията е хубаво нещо, но не може да ходят при опозицията и да се съветвате и след това да се заиграват политически.

"Тези дни се оказа, че хората, които се борят с градушките са с малки заплати и нямат пари за дрехи. Оказа се, че и охраната в затворите няма дрехи. Затова трябва да се погледне глобално върху сектора "Сигурност, каза Радев.

Добавете Вашия коментар

TOP