Министър Ивайло Московски на ГКПП „Промахон-Кулата” : Няма как да разговарям със стотина пияни фермери, а гръцките власти да абдикират от проблема

17 Февруари 2016 | 20:36
0 коментара
Общество
Министър Ивайло Московски на ГКПП  Промахон-Кулата” : Няма как да разговарям със стотина пияни фермери, а гръцките власти да абдикират от проблема

Няма как да разговарям със стотина пияни фермери, а гръцките власти да абдикират от проблема. Това каза транспортният министър Ивайло Московски след като стана ясно, че блокадата и от гръцка, и от българска страна на ГКПП „Промахон-Кулата” остава, предаде Радио „Фокус” –Пирин. Министър Ивайло Московски призова българските шофьори и превозвачи да продължат с блокадата, тъй като той не е успял да се договори със зам.-областния управител на Серес и с гръцките ферми. Той определи, че се чувства излъган, след като не бе спазена уговорката за часови прозорец по международния път.
Българските превозвачи обявиха, че ще продължат блокадата, но ще бъдат пропускани МПС, превозващи деца под 10-годишна възраст. Ивайло Московски уточни, че тепърва страните от ЕС ще обърнат на блокадата на ГКПП „Кулата”, тъй като тук са блокирани ТИР-ве от над 10 държави. Той заяви, че предстои да се изчислят загубите, но и до този момент те са в големи размери.

Чрез министър Ивайло Московски показахме, че ние имаме държава за разлика от Гърция. Това каза Вангел Цилев български превозвач пред журналисти във връзка с пристигането на министър Московски на границата и преговорите с гръцките власти. Той заяви пред медиите, че министър Московски е непреклонен и не е дошъл, за да моли гръцките власти, а твърдо е заявил, че иска да бъде вдигната изцяло блокадата на гръцките фермери. Зам.-областният управител на Серес е казал, че гръцката държава не може да окаже въздействие на фермерите и да ги принуди да предприемат подобни действия. Българските превозвачи и шофьори бяха категорични, че блокада от българска страна остава и ще продължи, ако трябва не само до Великден, но и до лятото.

Над 15 км е опашката от товарни автомобили на АМ "Струма",в посока ГКПП "Кулата", към този час. Автомобилите са подредени в две колони. Образувалата се колона започва от разклона за Петрич.

Добавете Вашия коментар

TOP