Министър и кмет режат лентата на обновената детска градина в с. Дамяница

12 Септември 2017 | 17:58
0 коментара
Общество

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на община Сандански Кирил Котев ще прережат лентата на ремонтираната и обновена детска градина в село Дамяница.

Церемонията ще се състои този четвъртък от 10 часа. Ремонтът стана факт след спечелен проект по Трансгранично сътрудничество с Македония на стойност 396 861,18 евро. Целта е да се осигури по-добра среда в забавачките в санданското село и в Ново село в западната ни съседка.

„По проект се предвиждаше само саниране и енергийна ефективност. Общината обаче задели собствени средства за ремонт и на помещенията – обзавеждане, нови настилки на пода, боядисване на стени. Децата ще се радват на отличен комфорт, което за нас е най-важно”, заяви кметът Кирил Котев.

Покривът е сменен, както всички врати и прозорци. Водоснабдителната и канализационната системи са подобрени. За нуждите на детското заведение са монтирани слънчеви колектори и LED осветление. С всички тези мерки се намаляват загубите на енергия и децата ще се обучават в слънчеви и добре отоплени и изолирани помещения.

След откриването на обновената забавачка министър Нанков ще инспектира как върви работата по Лот 3.3 /от Кресна до Сандански/ на автомагистрала „Струма”. Той ще се срещне и с археолозите, които работят на терен в близост до село Дамяница.

Добавете Вашия коментар

TOP