Министър Денков призова организациите, заявили протести на 18 май, да се съобразят с провежданите тогава матури

12 Май 2022 | 06:36
0 коментара
Общество
Министър Денков призова организациите, заявили протести на 18 май, да се съобразят с провежданите тогава матури

Министърът на образованието акад. Николай Денков призовава всички организации, които са заявили протести на 18 май, да съобразят действията си с предстоящите матури.

По-рано национален протест заявиха национално представените работодателски организации, превозвачи и столичният транспортсъщо обявиха намеренията си за протест.

От пресцентъра на просветното министерство информират, че в лични телефонни разговори с лидерите на протестиращите превозвачи министърът на образованието ги призова да съобразят плановете си за протести с провеждането на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература на 18 май.

"Николай Денков настоятелно помоли градския транспорт да работи нормално и да не бъдат блокирани пътища поне до 9 часа и между 12 и 14:30 часа на 18 май. Това би дало възможност за нормално придвижване на зрелостниците до местата за провеждане на матурата, както и за прибирането им след края на изпита”, гласи съобщение, разпространено от МОН.

Над 46 000 зрелостници са подали заявления за явяване на матура по български език и литература на 18 май. Повече от 9000 от тях са от София. От пресцентъра на просветното министерство информират, че в лични телефонни разговори с лидерите на протестиращите превозвачи министърът на образованието ги призова да съобразят плановете си за протести с провеждането на задължителния държавен зрелостен изпит по български език и литература на 18 май.

Добавете Вашия коментар

TOP