Министър Ангелов: Рискът здравната система да не издържи е реален. Очакват ни тежки месеци

28 Октомври 2020 | 05:46
1 коментара
Общество

"Имаме дифузно разпространение на COVID-19. Вече не говорим за огнища и ако продължаваме с неглижирането на мерките, в един момент може да се окаже късно".

 

Това написа здравният министър проф. Костадин Ангелов във Фейсбук.

"Затова предложих допълнителни мерки, които да гарантират социалната дистанция. Само чрез нея можем да прекъснем веригата на разпространение на вируса.

Очакват ни тежки зимни месеци – влизаме в грипния сезон и рискът здравната система да не издържи е реален. Медицинските специалисти в болниците и в спешна помощ, здравните инспектори са на абсолютния си физически предел.

От нас като общество зависи дали ще им помогнем, за да помагат те на нас", се казва още в съобщението на здравния министър, който по-рано разписа заповед за затваряне на всички училища и университети и преминаване към дистанционно обучение от 29-и октомври. Според новите разпоредби се забранява публиката на спортни събития, освен на тенис турнира в столицата, както и преустановяване на работата на нощните заведения.Епицентър

Добавени коментари

До министъра публикува:
28 Октомври 2020 | 11:16
ГОСПОДИН МИНИСТЪР СПРЕТЕ ТОВА КОЕТО СТАВА В БАНСКО!! ДНЕС СУТРИНТА В СГРАДАТА НА ОБЩИНАТА ИМАШЕ СТРУПВАНЕ НА ХОРА, НИКОЙ С МАСКА!!! ИМАШЕ МНОГО БОЛНИ, НЯКОИ БЯХА СЪС ОЧЕВИДНИ СИМПТОМИ НА КОВИД ВИРУСА!! КМЕТА ВЛЕЗЕ В СГРАДАТА БЕЗ МАСКА, ИМА ГО НА КАМЕРИТЕ!! АКО НЕ ЗАТВОРИТЕ БАНСКО, СТАВА СТРАШНО!

Добавете Вашия коментар

TOP