Министерството на труда и социалната политика организира в Мадрид информационен ден за осигурителните права на българите

29 Октомври 2023 | 09:48
0 коментара
Общество
България
Министерството на труда и социалната политика организира в Мадрид информационен ден за осигурителните права на българите

Информационно-консултативен ден за български граждани организира Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към посолството на България в Мадрид, Испания, съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Събитието ще се състои днес в сградата на дипломатическата ни мисия в Мадрид на адрес Travesía de Santa María Magdalena 15.

По време на срещата сънародниците ни ще могат да получат актуална информация по теми, свързани с видовете пенсии, обезщетения, отпуски по болест и здравно осигуряване в България и в Испания. Ще бъдат предоставени консултации, засягащи европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.

В информационния ден ще участват представители на Националния осигурителен институт в България, адвокат София Николаева – практикуващ юрист в Испания, и ръководителят на Службата по трудови и социални въпроси в Мадрид. Те ще отговарят на място на въпросите, които присъстващите на срещата българи ще имат възможност да задават.

Подобни информационни дни се организират и в други държави. Такива дни се организираха и за българската общност в Кипър

Добавете Вашия коментар

TOP