Милен Златков напусна „Вихрен“ в посока Кресна

26 Януари 2021 | 08:40
0 коментара
Спорт

 В първата зимна контрола на „Вихрен“ и шокиращия обрат от 0:3 за 4:3 срещу „Пирин“ /ГД/ направи впечатление липсата на неколцина футболисти от есенната формация на детелините. Оказа се, че 21-годишното крило Милен Златков е напуснал родния си клуб в посока Кресна.

“Вече съм част от тима на „Перун“ и ще опитам да помогна в битката за оцеляване в третия ешелон. Разделих се без драми с досегашния ми отбор, не съм преотстъпен“, обясни младият футболист, който през последните 2 сезона и половина бе константна част от тима на санданчани, отбелязвайки 5 гола в близо 70 мача. Засега няма изгледи в курортния град да се завърне сенегалецът с френски паспорт Лай Диате, който също получаваше доверието на Здравко Лазаров в моментите, когато юношата на “Амиен” не бе контузен. Третият липсващ срещу неврокопчани бе играещият помощник-треньор Валери Георгиев, който все още лекува стара травма, и с оглед наличието на достатъчно дефанзивни  изпълнители в състава няма да се форсира завръщането му на терена. През втората част в обичайния тандем с Даниел Златков го замести местният продукт Костадин Костадинов, завърнал се от столичния “Септември”. В същото време вихренци си осигуриха услугите на своя бивш кадър Руслан Иванов. Халфът от Склаве в Христова възраст започна кариерата си в “А” група преди 13 г. именно на стадиона в Сандански и записа 65 мача с 1 гол, преди да обиколи доста клубове до повторното си завръщане.

“Не крия, че имах и други оферти, но избрах предложението на г-н Динев, защото беше най-добро във всяко едно отношение. По-важното обаче е, че “Вихрен” има ясно заявена цел да спечели промоция и с моя опит ще съм полезен в изпълнение на задачата“, заяви ветеранът.в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP