Милан Благоев и Николай Димитров са големите победители в Народните борби в с. Полена

16 Октомври 2022 | 14:47
0 коментара
Спорт
Милан Благоев и Николай Димитров са големите победители в Народните борби в с. Полена

Атрактивни, интересни и много впечатляеащи бяха организираните Народи борби, които се проведоха в Полена по повод празника на селото.

Организаторите на спортната проява бяха Кметството на село Полена, състезателят по борба и сумо Иван Благоев и кметът на Община Симитли Апостол Апостолов.

В надпреварата участие взеха общо 10 мъже, разделени в две категории. В категорията до 80 килограма шампион стана Николай Димитров, а в другата с титлата “Най – добър борец” се окичи Милан Благоев.

Голямата награда в състезанието беше коч, а за останалите имаше подсигурени парични награди.

В Народните борби взеха участие и над 40 деца, от които 30 от спортните училища в Сандански и Благоевград и около 15 от село Полена и Община Симитли.

Най – малките участници в борбите бяха Димитър Благоев – 15 кг. и Мартин Петров –  14 кг. на 3 години и двамата (Спайдърмените), които усмислиха и направиха неповторим и незабравим този прекрасен празник.

 

 

 

За победителя и победения сред малчуганите, кметът Веселин Топузов бе подсигурил специални награди – грамоти и пликчета с лакомства и парична награда.

“Думите в случая са излишни, мога да кажа само едно огромно БЛАГОДАРЯ на всички приятели, защото аз смело мога да кажа, че имам много такива, но и много благодарности на ръководството на село Полена в лицето на кмета Веселин Топузов и на община Симитли в лицето на Апостол Апостолов за отдадената възможност да покажем на хората,част от това, което правим цял живот”, каза Иван Благоев по повод провелите се Народни борби.

Добавете Вашия коментар

TOP