Лидерът на БСП Михаил Миков определи като неестветвена проява това, че председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер се е подписал в писмо до премиера Бойко Борисов със сърце.

Писмото беше разпространено от самия Борисов във "Фейсбук". В него Юнкер изрязява благодарност за подкрепата от българското правителство за мостовия заем за Гърция, одобрен преди няколко дни. 

"Интересно общуване между мъже. Не ми се струва естествено някой мъж да ми праща сърца", обяви Миков. Той направи странните си коментари по адрес на един от най-влиятелните политици в Европа в интервю за Би Ти Ви.

По отношение на предстоящия днес избор на кандидат на БСП за кмет на София председателят на червените компентира, че не би имал нищо против Георги Кадиев да е кандидатът на БСП за кмет на София.

"Нямам специални симпатии към никого от номинираните, нека софийската конференция да реши – да избере кандидат, с когото БСП-София ще постигне добър резултат", добави Миков..

За позицията на БСП по отношение на съдебната реформа - социалистите не се подписаха под внесените в НС промени в Конституцията, партийният лидер каза, че БСП не е в изолация, а изразява позиция. Промените са самоцелни, далеч са от сериозните реформи в съдебната власт, добави той. Според него ЕК ще разбере, че това което правят управляващите в момента, е имитация на съдебна реформа, подчерта Михаил Миков.

"Кой е Радан Кънев?”, попита Миков в отговор на въпрос как ще коментира обидите на Кънев към БСП. На обвиненията на Михаил Константинов, че БСП боледува от „социална шизофрения”, той отговори с твърдението, че Константинов е „платен наблюдател на десницата”.