Михаил Миков удари президента в земята

02 Февруари 2016 | 09:21
1 коментара
Политика
Михаил Миков удари президента в земята

Михаил Миков удари президента в земята. "Росен Плевнелиев няма право да говори за това, че комунистически кадри не са си отишли от властта, самият той е от тези среди, от комунистическата номенклатура преди 1989 година. Баща му е бил апаратчик на БКП, самият той е бил в комсомола, а да не говорим, че от 6-7 години е в управлението на държавата”, заяви лидерът на БСП в сутрешния блок на bTV.

Провалът на управляващите в образованието е очевиден и няма да бъде решен със смяна на министъра. Що се отнася до подкрепата в пленарна зала на предложението Меглена Кунева за нов министър, въпросът е излишен, ние сме опозиция. Това каза още Миков. Той беше категоричен, че и новият министър няма да се справи със ситуацията.

Според него, готвения от ГЕРБ закон за средното образование ще предизвика тежки проблеми в обществото. „Този закон е дело на бившата зам.-министърка на образованието Дамянова, той е много вреден и за втори път управляващите се опитват да го прокарат през парламента”, допълни лидерът на БСП.

Миков потвърди, че ще искат закриването на Комисията по досиетата, която за десетина години е похарчила милиони, а ползите от работата й са съмнителни. „Крайно време е да се дадат пари не за чиновници, а за здравеопазване например, където средствата не достигат. Комисията нанесе сериозни щети на българските спецслужби, това е особено актуално днес, в условията на бум на тероризма в световен мащаб”, смята той.

Лидерът на БСП поздрави Борисов за това, че е станал дядо от телевизионния екран, защото премиерът не му вдигнал, когато го търсил по този повод преди.  /БЛИЦ

Добавени коментари

Поптомов публикува:
02 Февруари 2016 | 16:52
Др. Плевнелиев, който произхожда от бедно, но прогресивно учителско семейство от СРЕДНАТА НОМЕНКЛАТУРА НА БКП - Горна Джумая, е най-големият борец срещу същата тази номенктура, превърнала се ВНЕЗАПНО в КАПИТАЛИСТИ - ДЕМОКРАТИ. Браво, бре Росенчо, голем юнак си !!!

Добавете Вашия коментар

TOP