Михаил Миков: Клипът срещу контрабандата е цинизъм към собствения народ

28 август 2015 | 08:05
1 коментара
Михаил Миков: Клипът срещу контрабандата е цинизъм към собствения народ

"Излъчването на агитационния клип с призив към гражданите да не купуват контрабанда е фактическо признание на това управление, че то е неспособно да се справи с контрола по границите и обмитяването". Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в свой коментар във „Фейсбук”, озаглавен „25-ят кадър”.

Според Миков в художествената разработка на правителството видимите послания са далеч по-малко въздействащи от невидимите.

„Държавата не може да реши проблема с контрабандата, затова го решете вие, граждани”, е първото невидимо послание на видеото, отбелязва лидерът на социалистите. По думите му прехвърлянето на проблем от подобен мащаб от правителството върху хората не само буди недоумение, но поставя с основание въпроса имаме ли въобще нужда от правителство, което не знае как да се справи?

„Как е възможно да се очаква от хората на най-бедната държава в Европейския съюз, чийто среден доход е едва около 350-400 евро на месец, които трудно изхранват семействата си и нямат смислена перспектива за живеене, да спрат да купуват контрабандирани стоки”, пише Миков. „Та, ако правителството не е в състояние да се справи с контрабандата и ако едновременно с това е допуснало бедността и безработицата да достигнат тези размери, има ли моралното право да ни размахва пръст от екрана на телевизора за това, че днес бедният е предпочел да спести някой лев? Струва ми се, че е точно обратното – едно отговорно правителство би трябвало да работи, за да осигури самото то по-добър живот и бъдеще на българите и едва ако българинът има този живот, да го учи как да не стимулира с търсенето си контрабандата”, продължава председателят на БСП.

„Най-бедните са платили, за да им изработят клип, с който ги окуражават да предпочетат скъпото”, смята Михаил Миков.

По думите му парите за видеото може би са онези 408 лв., които правителството отне на няколкостотин хиляди работещи бедни, лишени от възможност да си възстановят от данъка върху минималната заплата. В своя материал лидерът на левицата поставя под съмнение способността на воденото от десницата коалиционно управление да задава приоритетите и да определя посоката, в която се движи страната. /БГНЕС


илия любомиров публикува:
28 август 2015 | 09:32
Истината казва Миков, но народа са като стадо и пак ще бъдат купени на изборите с еднократни вноски било то с пари или празни обещания и после отново..... ще го я......т !

Добавете Вашия коментар!

АНКЕТА

Одобрявате ли връщането на маските заради Ковид вълната?