Михаил Миков: Кадиев да е жив и здрав

13 Септември 2015 | 10:03
0 коментара
Политика
Михаил Миков: Кадиев да е жив и здрав

„Кадиев приключи и смятам, че това е всичко по въпроса. Коментарите около този случай ще заглъхнат с напредъка на предизоборната кампания. Ясно е, че той ще се номинира от друг проект. Да е жив и здрав!”.

Така председателят на „БСП – Лява България” Михаил Миков коментира в ефира на Нова ТВ изключването на Героги Кадиев от партията.

Според Миков „огорчението на редовия социалист от такъв тип поведение е много голямо”.

„Само желанието за кариера не може да е мотив за участие в политиката. Политическото номадство е измама към тези, които са дали гласа си”, допълни лидерът на БСП.

Миков обясни, че с Кадиев са поговорили: „Казах му, че това е грешка. Действията му обаче са проект. Но за нас този случай е приключен. Този случай не е важен за бъдещето на левицата”.

В четвъртък Георги Кадиев беше изключен от парламентарната група на БСП.

До изключването на Кадиев се стигна, след като той издигна кандидатурата си за кмет на София, след като партията му вече беше избрала друг кандидат – социолога Михаил Мирчев.

 

Председателят на БСП коментира и предстоящите избори

На въпрос като какъв отбор БСП тръгва към тези избори срещу ГЕРБ, Миков отвърна, че за левицата вотът не е боксов мач, нито състезание по борба.

„Ние тръгваме като сериозна партия. За нас е важно да предложим различен прочит. Спортната терминология ще я оставим на ГЕРБ”, подчерта той. По думите на лидера на БСП политиката е избягала от местните избори.

„Вотът се превръща в обикновено състезание на пари, на манипулиране на избирателите. Това е големият проблем, който искаме да променим”, каза той.

Източник: NovaNews.bg    

Добавете Вашия коментар

TOP