МЕТРО България и ФК „Пирин“ с дарения за украински граждани в Благоевград

20 май 2022 | 12:55
1 коментара
МЕТРО България и ФК „Пирин“ с дарения за украински граждани в Благоевград

МЕТРО България и ФК „Пирин“ направиха дарения за украинските граждани, одобрени за настаняване в Социалните жилища в Благоевград.

От веригата магазини са осигурени 150 бр. спални комплекти, в това число чаршафи, възглавници и калъфки.

Дарението е извършено чрез Български Червен кръст, като включва и 150 бр. кърпи за тяло, 150 бр. кърпи за лице и 150 бр. олекотени завивки.

Още едно голямо дарение бе направено за украинските граждани, които ще обитават Социалните жилища в областния център. То е от Пол Белогур, собственик на ФК „Пирин“, под формата на парични средства и е в размер на 9900 лева.

С тях ще бъдат закупувани вещи и продукти от първа необходимост за бежанците, пристигнали от размирна Украйна в областния център на Пиринско.

Вчера над 90 украинци, подали заявления за ползване на Социалните жилища в кв. „Освобождение“ получиха ключове от помещенията.

Община Благоевград, в лицето на Кмета Илко Стоянов и неговия екип, прави всичко възможно да подсигури спокойствие и подслон на засегнати от войната, без това да ощетява други нуждаещи се групи от местното население.

МЕТРО България и ФК „Пирин“ с дарения за украински граждани в Благоевград снимка 1МЕТРО България и ФК „Пирин“ с дарения за украински граждани в Благоевград снимка 2МЕТРО България и ФК „Пирин“ с дарения за украински граждани в Благоевград снимка 3МЕТРО България и ФК „Пирин“ с дарения за украински граждани в Благоевград снимка 4

Вуте публикува:
20 май 2022 | 15:53
Браво, продажни мекерета! Грабете българсия народ,за да дундуркате "бедните бежанци" от Украйна.

Добавете Вашия коментар!