Методи Байкушев отпадна от делото за дълга от 17,4 млн. лв. за Бачиново...

09 Декември 2022 | 08:25
7 коментара
Бизнес
Методи Байкушев отпадна от делото за дълга от 17,4 млн. лв. за Бачиново...

Заради неплатена държавна такса от 10 лв. Методи Байкушев отпадна от делото, стартирало в Административен съд, срещу решението на ОбС – Благоевград за поемане на дългосрочен дълг от 17,4 млн. лв. за облагородяване на крайградската паркова зона Бачиново. Решението за сключване на договор за финансиране на допустим проект с ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“ в ролята му на Фонд за градско развитие – Юг, действащ чрез „Обединена българска банка“ и „Фонд за устойчиво градско развитие“ ЕАД, беше взето на извънредна сесия на ОбС – Благоевград на 16 септември.

Решението бе атакувано в съда от областния управител на Благоевград Николай Шушков, като паралелна жалба в Административен съд бе внесена и от 6-има благоевградчани, сред които беше най-големият критик на проекта за Бачиново и инициатор на подписка за референдум за дълга – адвокат Методи Байкушев.

Тъй като двете дела са с идентичен предмет – контрол за законосъобразността на един и същ акт, за процесуална икономия са съединени в едно производство. Делото ще се разглежда от тричленен състав с председател Стоянка Пишиева-Сахатчиева и членове Димитър Узунов и Георги Иванов. При прегледа на жалбата на областния управител съдиите са преценили, че е допустима и са дали указания да бъде представен документ за платена такса в размер на 20 лв. за публикуване оспорването в „Държавен вестник“.

По отношение на общата жалба на шестимата граждани – Методи Байкушев, Ивайло Акшаров, Радостин Юруков, Адриана Топурска, Александрина Пандурска и Георги Бузов, съдът също е дал указания за заплащане на държавна такса в размер на 10 лв. в 7-дневен срок.

Указанията не са били изпълнени само от Методи Байкушев, който е бил уведомен за съдебното разпореждане, но не е представил доказателство за платена държавна такса в законовия срок, поради което жалбата е останала нередовна и е счетена за недопустима. С тези мотиви съдебното производство спрямо него е прекратено.

За движението на преписката по казуса от висок обществен интерес става ясно от съдебното определение по делото, което вчера бе публикувано на официалния сайт на АС – Благоевград.

Освен това е прекратено и спрямо друг гражданин – Любомир Марчев, който е подал молба да бъде конституиран като заинтересована страна по делото заедно с Мартин Марчев. Той обаче не е представил в срок документ, че притежава собственост на територията на общината, за да обоснове правния си интерес за участие в процеса.

Определението в частта за прекратяване на производството спрямо двамата жалбоподатели Методи Байкушев и Любомир Марчев подлежи на обжалване пред ВАС в 7-дневен срок от съобщаването му. Първото заседание по делото е насрочено за 20 януари 2023 г.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА в.Струма

Добавени коментари

Мето провало публикува:
10 Декември 2022 | 19:00
Меткеее, метошкеее, Методинкаааа, провал си батееее, провал... Излагация пълна сте, ти , пандурската ти пионка, тупурската ти гномка, дедо ти бузани стария пергиш замирисал, марчеви олигофрени, ааа и магапасата ХАНДЖАТА съветнико с веригите само за цирк на лайф хахаха
Дедо ти бузани публикува:
10 Декември 2022 | 18:57
Еххх лелеее, групичката от 5-6 човека страницата ЗаБлагоевград, само съсипвате града с тия циркове където се излагате, лишавате хората от това да имат нещо хубаво в града, спрете се, че освен, че се излагате, ами като заробвате и лъжете хората си вкарвате автогол и никой нема да гласува за вас, те ви познават хората, не се престаравайте излишно, никой не ви иска Метошкаааа, Метииии, Методинкаааа, смиигълче малко дребничко човече с изциклени очички хаха
СМИИГЪЛ Байкушев публикува:
10 Декември 2022 | 18:54
Метко, Меткоооо, така си клапаш колко да не заспиш с ония твойте, ТУПУРСКИ, ПАНДУРСКИ , бузови изкуфелници старци и ония олигофрен марчев ли е какъв е от каспичан е дошъл да те подкрепя, бахти идиотите хахаха Ханджата пак да вземе веригите за лайф само да вдигне шум като тебе колкото да си намирате работа, щото сте утрепки хаха... Хората ви разбраха какви сте смешници, няма да ви минат интригите! Ше станеш кмет колкото стана депутат, немаш бутонки, а си тръгнал да играш в А група с 5-6 човека, пълни олигофрени, където ви се смеят цел град как се излагате
Байкуш публикува:
09 Декември 2022 | 17:51
И той като бащаму пълен провал..Бащаму зароби в мъка пазара. Сега и тоя е същия
ФАКТ публикува:
09 Декември 2022 | 15:54
АДВОКАТ ПАРИ НЕ ДАВА...........
Киро публикува:
09 Декември 2022 | 13:11
Този Байкуш е пълен провал
Нася публикува:
09 Декември 2022 | 08:33
Браво Методи ставаш за кмет с класи над Илко Стоянов

Добавете Вашия коментар

TOP