Методи Андреев: Аз съм симпатизант на ПП-ДБ години наред, но те ме накараха да ги наричам идиоти!

18 Април 2024 | 21:55
0 коментара
Политика
България
Методи Андреев: Аз съм симпатизант на ПП-ДБ години наред, но те ме накараха да ги наричам идиоти!

Има два фундаментални въпроса, когато говорим за аферата около митниците. Става въпрос за профила на хората, които са замесени в тази афера, и за профила на хората, които ги обвиняват. Аз съм традиционно симпатизант на ПП-ДБ години наред, години наред съм гласувал за тях, за да ме накарат сега да ги наричам идиоти. Полезни идиоти. Да си поставям дилемата, че на тези избори, които идват, хората трябва да направят избор - дали да гласуват за мафиот, или за идиот. Ето до каква дилема съм стигнал и аз. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ общественикът и бивш депутат Методи Андреев.


„И това е заради профила на назначените от ПП-ДБ. Визирам главния секретар на МВР, визирам и шефа на митниците. Аз не мога да кажа тези хора дали са ги извършили тези неща, защото не познавам ситуацията. Но за профила на главния секретар? Това ли трябва да е профилът на човек, на когото се възлагат надежди, че ще внесе светлина в тъмните дебри на МВР. За Банкова нямам никакво отношение, нищо не мога да кажа. За главния секретар обаче нещата са смущаващи, защото се оказа човек, който не може да си подбира контактите, няма лична хигиена. И от позицията, която заема, явно не се чувства неудобно да приема дарове с висока стойност, визирам часовника. Ето това ме кара да се чувствам в позицията, за която ви казах пред каква дилема съм“, добави още Методи Андреев.

„И да предлагаш такива хора, за да се бориш корупцията – съжалявам, има дисонанс между реалност и това, което обявяваш като желание. Но да погледнем и тези, които ги обвиняват. Към тях аз мога ли да имам доверие?  Ако е само този канал, трябва да кажем, че България е супер държава. Шефът на ДАНС защо не каже нещо за „пътя на копринката“, за господин Узунов. Или там всичко е ОК. Вижте, вярата към институциите, призвани да защитават обществения интерес, е счупена в резултат на почти 15-годишното управление на лицето Бойко Методиев Борисов. Не че преди това държавата е процъфтявала, но държавата имаше конструкция. След 15 години управление на лицето Бойко Борисов нещата в държавата стигнаха до тотален разпад. Стигнахме до позиция, в която тази държава да я наричаме „фалшива държава“, с „фалшив премиер“, с „фалшиви началници на служби“, с „фалшив главен прокурор“. Когато се загуби доверието между обществото и институциите, значи държавата се е разпаднала“, сподели още гостът. снимка:БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP