„МЕТАМОРФОЗИ“ по Овидий на благоевградска сцена

21 Юни 2023 | 08:20
0 коментара
Култура
Благоевград
МЕТАМОРФОЗИ  по Овидий на благоевградска сцена

Драматичен театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград започва репетиции на на най-новото заглавие в репертоара си -„МЕТАМОРФОЗИ“ по Овидий. На пресконференция директорът Маргарита Мачева представи част от творческия екип начело с режисьора Стайко Мурджев.

Най-новият творчески проект на благоевградския театър се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“по програма “Възстановяване и развитие на държавни, общински и регионални културни институти”, съобщи директорът Маргарита Мачева. 

Подготовката на спектакъла ще включва поредица от уъркшопи и лекции, които ще усъвършенстват уменията на актьорския състав и ще запознаят в дълбочина екипа на представлениято със света на древногръцката митология. Предвидени са открити репетиции за студенти от университета с интерес към сценичните изкуства.

Сценографията и костюмите са дело на Никола Налбантов, а композитор е Петър Дундаков. Хореограф на спектакъла е Станислав Генадиев. В края на май месец се проведе и специален кастинг за актриси, чиито имена вече са сред актьорския състав.

Участват: Албена Чобанова, Божидар Йорданов, Борис Върбанов, Гергана Цакова, Гринго-Богдан Григоров, Жанет Керанова, Йордан Ангелов, Калоян Лулчев, Катя Иванова, Константина Георгиева, Кънчо Кънев, Лора Христова, Мария Манолова, Недиляна Павлик, Пепа Манева, Теодор Куков, Теодор Ненов.

Премиерата се очаква в средата на октомври.

Добавете Вашия коментар

TOP