Местан: ДОСТ се учредява в името на равноправието на всеки български гражданин, независимо на какъв език за първи път е произнесъл святата дума „мамо”

11 Април 2016 | 03:55
0 коментара
Политика
Местан: ДОСТ се учредява в името на равноправието на всеки български гражданин, независимо на какъв език за първи път е произнесъл святата дума  мамо”

Нашата кауза е по-силна от репресията. ДОСТ се учредява в името на равноправието на всеки български гражданин, независимо на какъв език за първи път е произнесъл святата дума „мамо” и каква вяра изповядва в Създателя. Това заяви Лютви Местан по време на учредителната конференция на партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ).

"В тази зала ни събра вярата в универсалните евроатлантически ценности, дълбокото убеждение, че българският национален интерес е неразривно свързан с НАТО и ЕС. Тази вяра включва свободата, отговорността и толерантността", подчерта Местан.

Според него в период, когато не само националисти и националпопулисти, но и представители на системни партии от триадата ляво-център-дясно, подлагат на безпрецедентна атака либерализма, мултикултурализма и толерантността, сочейки ги за основни виновници за тежката криза, която изживяват Европа и света, заради бежанската вълна и тероризма в лицето на ИД.

"Ние учредителите на ДОСТ днес издигаме високо глас в защита на тези фундаментални принципи, защото тяхната алтернатива са авторитарните режими, които рано или късно прерастват в диктатури", отбеляза още Местан.

Той заяви, че на днешната конференция се учредява една нова либерална откровено натовска и европейска партия, която ще служи на българските граждани и на избирателя.

„Ние ще освободим избирателите от безалтернативността да гласуват за партии, чиито лидери със своята абсолютна власт отдавна са превърнали принципа за единството в принцип на единственост, незаменимост и пожизненост в духа на отречените тоталитарни модели. Това са модели, при които лидерството се изгражда в култ към личността до степен, че лидерът е прав, дори когато е съгрешил. Само че от историята знаете как завършва всичко това"…., подчерта Местан.

Той бе категоричен, че ДОСТ, освен натовска и европейска, ще бъде и решителна антиолигархична партия. Като кауза на партията Местан изтъкна реалната демокрация, при която всеки независимо от социалното си положение и политически възгледи, етнически произход, вяра и име, да бъде равноправен пред закона и да има шансове за социална реализация и европейски стандарт на живот. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP