Меси се завръща за ПСЖ срещу Анже

10 Януари 2023 | 18:46
0 коментара
Спорт
Меси се завръща за ПСЖ срещу Анже

Лионел Меси вероятно ще направи първата си поява за Пари Сен Жермен след триумфа на Световното първенство с Аржентина в двубой от Лига 1 с Анже у дома в сряда. Френският гранд продължава преговорите с представителите му за нов договор.

35-годишният футболист взе участие в днешната тренировка със съотборниците си, малко повече от три седмици след като вдъхнови аржентинците към успех над Франция след дузпи в епичен финал на Мондиала в Катар. Той получи двуседмичната почивка след турнира, преди да се завърне в Париж и да получи шпалир на тренировъчното игрище на парижани миналата сряда. Седемкратният носител на „Златната топка“, който отбеляза 12 гола в 19 мача този сезон за клуба преди Световното, не взе участие при победата над третодивизионния Шатору за Купата на Франция през уикенда.

Лионел Меси.

Но той може да стартира като титуляр в срещата на шампионите с Анже, който е на дъното на класирането на Лига 1 и е в серия от девет поредни поражения за първенство. Как Меси ще подходи във втората половина от кампанията във Франция след историческата световна титла ще бъде внимателно следено, като първоначалният му двугодишен контракт в Париж изтича през лятото. Въпреки това, от френския гранд са в преговори за удължаването на договора му, като старши треньорът Кристоф Галтие настоя, че бившата звезда на Барселона вече е свикнал с живота в Париж.

Знам, че текат разговори и че клубът е разговарял с Лео, но не знам докъде са достигнали. Лео ми изглежда щастлив в Париж и смятам, че има силно желание от страна на клуба да бъде удължен договорът му“, сподели Галтие пред журналисти, добавяйки, че футболният съветник на ПСЖ Луиш Кампош, преговаря с представителите на Меси заедно с президента Насер Ал Хелайфи.

Килиан Мбапе, който наниза хеттрик за Франция във финала на Мондиала, може отново да получи почивка, след като пропусна успеха за Купата, взимайки си почивка в Ню Йорк заедно със съотборника си Ашраф Хакими. Неймар продължава да лекува травма на глезена, която получи още на Световното с Бразилия, докато италианският полузащитник Марко Верати е в лазарета за тима, който допусна първа загуба за сезона в последния си мач за първенство срещу Ланс на 1 януари. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP